Гейминг-трио Logitech PRO за „класни” кътчета за игра

Здрава клавиатура, лека мишка и графенови слушалки от серията Logitech PRO гарантират върхово гейминг изживяване (снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

Всеки страстен любител на РС игрите знае, че доброто преживяване в света виртуалните предизвикателства зависи и от мощта на компютъра, и от периферията, на които се доверяваме. Logitech е известно име в гейминг-индустрията и създаде трио периферия за игри, което обещава забавни игрови изживявания: здравата клавиатура Logitech PRO X TKL, леката мишка Logitech PRO Superlight и графеновите слушалки Logitech PRO X 2 Lightspeed.

Ако трябва да посочим няколко топ-характеристики на Logitech PRO устройствата, то клавиатурата навярно е най-впечатляваща с многобройните си видове свързаност и дългия живот на батерията. Мишката е сред най-леките, които някога сме пипали, но е мълниеносно бърза. Графеновите слушалки се отличават с чист и реалистичен звук без закъснения.

PRO X TKL: семпла и здрава, с три вида свързаност

Клавиатурата Logitech PRO X TKL е компактна и готова за игрови турнири, предназначена за ентусиастите в електронните спортове. Както подсказва името ѝ, тя няма числов блок (оттам и съкращението TKL). Съответно размерът ѝ е еквивалентен на около 80% от този на пълнофункционална клавиатура. Това пести място, но заедно с удобния текстилен калъф в комплекта я прави идеална за бързо прибиране в раницата и потегляне към всяко предстоящо гейминг-парти.

Персонализираното RGB осветление на PRO X TKL е визуален спектакъл, който позволява синхронизиране на светлинните ефекти с други устройства на Logitech за хармонизирана цветна феерия за игри. Издръжливата конструкция допълнително подчертава мобилността: клавиатурата е надежден спътник за игри навсякъде.

Забележителна тук е възможността за избор между различни видове свързаност. Освен чрез кабел, тя може да работи с бързия Lightspeed приемник или пък през Bluetooth. Pro X TKL Lightspeed използва собствен формат безжична връзка с минимална латентност. При кабелната връзка традиционно може да се разчита на много бърз пренос на сигналите. Безжичната комуникация чрез Lightspeed приемника е почти толкова бърза. Доста по-компромисна е връзката чрез Bluetooth, но това е оправдано, когато приоритетите са други – например, ако искаме да запазим портовете свободни или пък работата ни просто не изисква супер-скорост.

С тази PRO X TKL потребителят има избор между три вида суичове: GX кафяви, червени или сини. Кафявите са доста тактилни и като цяло предлагат добро преживяване. Изненадващо или не, Logitech е решила, че няма нужда суичовете да са сменяеми „в движение”, въпреки че цялостната тенденция на пазара върви в тази посока.

 

Семплата форма и здравият корпус на клавиатурата я правят буквално яка. За разлика от по-евтините ABS пластмаси, този нов вариант на Lightspeed идва с текстурирани PBT капачки, които се усещат приятно под пръстите и са много по-издръжливи.

Що се отнася до живота на батерията, Logitech оценява модела на 50 часа издръжливост с едно зареждане. Всъщност може да се каже, че клавиатурата надхвърля очакванията и вероятно може да работи доста по-дълго. За тези, за които дългата автономна работа е важна, има и вариант да изключат RGB осветлението.

С две думи, това е добро решение за функционална универсална клавиатура.

Logitech PRO: свръхлека и прецизна мишка

Мишката Logitech PRO Superlight е доказателство за ангажимента на Logitech да предостави на геймърите най-прецизния инструмент. С тегло от едва 61 грама (по подразбиране) тази мишка е лека като перце. Други производители постигат такава лекота чрез перфорация на част от външната обвивка, но тук това не е нужно. При желание дори може да се олекоти допълнително, при което теглото ѝ спада под 60 грама. Това е фантастична лекота за безжична мишка.

Сензорът HERO с обхват от 25 600 DPI осигурява перфектна точност. Двойственият дизайн пасва на всички, независимо коя ръка е доминиращата – лява или дясна. И в двата си варианта – черен и бял – тази мишка е матова и „прилепва” към дланта, за да не се приплъзва при изпотяване.

Животът на батерията на PRO Superlight е впечатляващ, предлагайки до 70 часа с едно зареждане. Семплият дизайн, съчетан с ефективната система за безжично зареждане Powerplay, я прави неустоима за безкрайно дълги игрални сесии. Бутоните с възможност за персонализиране и отзивчивият ролер добавят още удоволствие към цялостната гъвкавост на мишката, което я позиционира като топ избор за състезателни геймъри.

Разбира се, с подобна лекота и изчистен дизайн тази мишка съвсем не е само за любителите на игрите – тя би паснала чудесно и на всеки офис, където се работи сериозно и интензивно.

 

Може би е изненадващо, че – за разлика от клавиатурата – в този случай няма опция за Bluetooth връзка. За сметка на това мишката се движи забележително гладко и гарантира 3,1 милисекунди време за реакция при безжична връзка.

Logitech PRO X 2 Lightspeed: графенови слушалки за гейминг аудиофили

За да е пълно удоволствието, слушалките Logitech PRO X 2 Lightspeed са създадени специално за гейминг аудиофили. Перфектни за безжична игра.

Безжичната технология Lightspeed осигурява звук без забавяне за всепоглъщащо гейминг-изживяване. Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED имат звуков профил с наситен бас, който можете да персонализирате с помощта на графичния еквилайзер в съпътстващия софтуер. Този акцент върху басовите звуци е добре дошъл специално за игрови преживявания, тъй като прави реалистични и наситени усещанията за взривове, стрелба и други видове „гърмеж”. Чистият звук се дължи до голяма степен на графеновите говорители – едно от първите масови приложения на този нов „супер-материал”.

Слушалките имат ниска латентност при безжичната връзка, гарантирайки, че звуковите и визуалните преживявания остават синхронизирани по време на разгара на геймплея. Техният дълъг живот на батерията издържа безпроблемно в продължителни игрови маратони. Въпреки че качеството на звука на микрофона прави гласа басов, той може да отделя речта от околния шум, така че гласът ви да е ясен, дори ако играете в шумна среда.

 

Ергономичният дизайн на слушалките осигурява комфорт по време на продължителни игрални сесии, а меките наушници гарантират плътно прилягане. Качеството на звука на PRO X 2 е изключително, улавя всеки нюанс на саундтрака на играта и ви позволява да определите движенията на врага с точност.

Заключение: чудесна комбинация за превъзходство в игрите

В триото гейминг оборудване Logitech PRO швейцарската компания успешно е създала синергия от прецизност, възможности за персонализиране и комфорт. Клавиатурата PRO X TKL, мишката PRO Superlight и слушалките PRO X 2 Lightspeed заедно формират комфортна среда за гейминг, която отговаря на изискванията на повечето игри. Независимо дали сте професионален спортист в електронните спортове или просто страстен ентусиаст, това трио на Logitech е готово да превърне игровото майсторство в истинско удоволствие.

Наличност и цена

Трите гейминг продукта от серията Logitech PRO са широко достъпни в търговската мрежа у нас от партньорите на швейцарския производител. Клавиатурата Logitech PRO X TKL се предлага на цена около 450 лв., мишката Logitech PRO Superlight е достъпна в ценовия диапазон около 300 лв., а слушалките Logitech PRO X 2 Lightspeed могат да се намерят за около 400 лв. при различните търговци.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар