Разкрит е процесор Intel с интегриран GPU от AMD

Intel може да достави на Apple процесор Kaby Lake с вграден AMD GPU

Слуховете, че Intel е лицензирал графични технологии на AMD за използване в своите процесори, намериха косвено потвърждение в базата данни на SiSoftware. В нея фигурира процесор на Intel с интегриран GPU, за който се предполага, че е на AMD.

По-конкретно, процесорът включва GPU HD Graphics Gen9 с идентификатор 694C:C0, който съответства на един от графичните GPU на AMD. Нещо повече, указани са честота 1000 MHz и 1720 потокови процесора (SP), докато Intel използва различен брой и друга система за именуване на потоковите процесори в своите GPU.

В базата на SiSoftware фигурира процесор Intel с интегриран GPU, за който се предполага, че е на AMD

Всичко това потвърждава косвено, че Intel разработва процесор с интегриран GPU от AMD. Става въпрос за готов графичен процесор на AMD, вероятно от поколение Vega, а не просто за използване на лицензирани технологии на компанията.

Предполага се, че процесорът на Intel е от поколение Kaby Lake, e разработен специално за нуждите на Apple, т.е. подобен чип едва ли ще се появи в свободна продажба на пазара.

Коментари по темата: „Разкрит е процесор Intel с интегриран GPU от AMD”

добавете коментар...

  1. Станислав

    Офицаилно от Лиса Су беше отречено интегрирането на АМД графичен процесор в интел чип, много се съмнявам да са направили такова нещо дори за Апъл

Коментар