Legrand ще развива IoT пазара у нас

Трансформацията на стандартните електрически инфраструктури към „умни” свързани устройства увеличава комфорта на потребителя, посочи Людмил Даскалов – директор на Легранд България

Френският концерн Legrand навлиза на пазара у нас с решения за интернет на нещата (IoT). 100-годишната компания е водещ производител на продукти и системи за електрически инсталации и информационни мрежи.

Ключов елемент от стратегията на Legrand за развитие на свързани устройства за умни домове е програмата ELIOT ( от Electricity и IoT). Днес в София компанията демонстрира три от продуктите в рамките на тази програма – видео домофон, свързан термостат и свързана видео шпионка.

Видео домофонът Classe 300X13E превръща жилището в свързан дом, който лесно може да се контролира отвътре и от разстояние с помощта на смартфон. Устройството има 7-инчов дисплей и интегрирана Wi-Fi връзка. Чрез видео домофона потребителите могат да приемат и провеждат разговори, да отварят входната врата или вратата на гаража, да извършват видеонаблюдение и дори да включват пръскачките или осветлението в градината.

Свързаният термостат Smarther също разполага с интегрирана Wi-Fi връзка и благодарение на сензорния си дисплей позволява управление на отоплението, охлаждането или промяна на температурата само с едно докосване. Чрез приложение на смартфона си потребителят може да управлява температурата по всяко време и отвсякъде.

Видео домофонът Classe 300X13E превръща жилището в свързан дом, който лесно може да се контролира отвътре и от разстояние с помощта на смартфон

Свързаната видео шпионка е умен продукт, който не изисква окабеляване и се инсталира много лесно – необходими са единствено директна връзка с Wi-Fi мрежа и приложение на мобилното устройство. На него потребителите получават като съобщение снимка при позвъняване на вратата и могат да видят посетителите си – независимо дали са вкъщи или извън дома. Видео шпионката работи с батерии, устойчива е на атмосферни влияния и може да се монтира на открито или закрито. Тя разполага с широкоъгълна инфрачервена камера с LED подсветка – за снимки, дори и на тъмно.

Трансформацията на стандартните електрически инфраструктури към „умни” свързани устройства увеличава комфорта на потребителя, посочи Людмил Даскалов – директор на Легранд България. В световен мащаб Legrand вече има над 20 милиона инсталирани свързани устройства, уточни Иван Хейда, мениджър за Централна и Източна Европа в компанията.

Коментар