Surface Laptop излиза на световния пазар

Surface Laptop и Surface Pro вече са достъпни на пазарите в 25 държави в света

Microsoft пусна новите си компютри Surface Laptop и Surface Pro, обявени през май, на пазарите в 25 страни по света. Цените на устройствата варират в различните държави.

Моделите Surface Laptop се позиционират като конкуренти на епълските лаптопи MacBook, докато Surface Pro се изправя срещу таблета iPad Pro, който наскоро беше обновен. По-късно тази година се очаква Surface Pro с вграден LTE модем. Междувременно, Microsoft пуска модела от тип всичко-в-едно Surface Studio на редица нови пазари, вкл. в Европа и Азия.

Surface Laptop е мобилен компютър от премиум клас, работещ под управление на Windows 10 S, което означава, че може да работи само с приложения от онлайн магазина Windows Store. До края на годината потребителите могат да ъпгрейдват модела до версия Windows 10 Pro напълно безплатно.

Купувачите на Surface Laptop получават едногодишен абонамент за Office 365 Personal и 1TB дисково пространство в облака на OneDrive. Предложението обаче е валидно за ограничен период от време.

Таблетът Surface Pro се отличава с възможност за автономна работа до 13,5 часа, има сензорен екран и присъединяема клавиатура. Устройството работи под управление на Windows 10 Pro, така че употребата му не е ограничена до приложенията в Windows Store.

Цените на новите устройства Surface Laptop и Surface Pro варират в зависимост от пазара, на който се предлагат, и са достъпни в сайта Windows Store. 

Коментар