RIM ще разработва софтуер за iPhone

Канадският производител на смартфони RIM ще разработва софтуер за устройствата на своя конкурент Apple. Това става ясно от обява в секцията за свободни позиции в компанията, където се търси специалист с опит в създаването на програми за операционна система iOS.

Новият служител ще се занимава с проект на корпоративно ниво. Става въпрос за разработка на приложението BlackBerry Mobile Fusion, което ще работи на мобилни устройства iPhone, съобщава представител на компанията пред All Things Digital.

Програмата ще обезпечи сигурността на централизираната услуга BlackBerry Enterprise Server (BES), която се използва за работа със защитена поща, синхронизация на контакти, обмен на съобщения и отдалечено управление на смартфони.

През май 2011 г. RIM разшири списъка от устройства, поддържащи корпоративната платформа BES. Освен фирмените смартфони BlackBerry, към BES могат да се включват таблети и смартфони с iOS и Android. По-рано канадската компания обяви, че и услугата за мигновени съобщения BlackBerry Messenger ще бъде достъпна на други платформи, вкл. iOS и Android.

Коментари по темата: „RIM ще разработва софтуер за iPhone”

добавете коментар...

  1. Един фен

    Е, няма да е зле iPhone да се отвори малко към света и дръгите приложения. Добре, добре, съгласен съм.

Коментар