Баумгартнер: Изследването на Марс е загуба на пари

Мъжът, който рискува живота си със скок от стратосферата, смята изпращането на малки машини на Марс за безсмислено дело. Въпреки че е съвсем логично фамозният парашутист и бейсджъмпър да подкрепя проучвания на космоса от всякакъв вид, в интервю за Telegraph Баумгартнер ясно заявява, че парите, които отиват за мисиите на Марс, биха могли да бъдат похарчени по-разумно.

„Хората трябва да решат дали са склонни да изразходват толкова много пари за изследването на Марс. Според мен, обикновеният човек никога не би похарчил подобна сума за такова нещо. По-добре би било, ако се отделят парични средства за опазване на нашата планета.”

За да изрази становището си още по-ясно, Феликс добавя:

„Смятам, че трябва да похарчим всички пари, които планираме да инвестираме в Марс , за това да научим повече за нашата Земя. Не можем да изпратим хора на Червената планета, прекалено далеч е. Ограничените познания за Марс, които успяваме да придобием, мисля, че са безполезни”.

Определено човек може да се замисли над думите на Феликс.

Ние, хората, всекидневно мечтаем за нещо различно, за нещо екзотично, което да ни изведе от скуката. Но рядко се сещаме да обърнем достатъчно внимание на това, което ни заобикаля, да започнем да го изследваме по-задълбочено. Вместо това, го оставяме да загние, да изгуби силата си, надявайки се, че скоро нещо ново ще се появи на хоризонта и ще го замести, пише CNET.

По-рано този месец Феликс Баумгартнер „счупи” звуковата бариера със свободно падане от височина 39 км. В предаван на живо експеримент австриецът разви скорост от над 1342 км/ч, летейки в стратосферата.

Коментари по темата: „Баумгартнер: Изследването на Марс е загуба на пари”

добавете коментар...

  1. Голем Раз

    Предлагам другаря Феликс да направи рискован скок от Земята до Марс и обратно.
    Ще го субсидираме с парите за партиите в Булкаристан.

  2. byba

    Неговия скок пък беше много" смислено" дело!Кое знае колко десетки милиона е похарчено. Да не се прави на умник! Има доста по-умни от него да преценят кое е по-смислено дело. да върви да си скача, подскача и най-вече да се прескача!

  3. Гого

    Този глупак да обърне внимание какви пари потрошиха в САЩ само за последната президентска кампания (към 6 милиарда; а за бюджета на военното и другите ведомства по сигурността – над 1 ТРИЛИОН годишно – съвсем да не говорим), пък тогава да поглежда към мизерните пари за НАСА по програмата за Марс.

  4. Rado

    Мммм дааа … както казва Жорко … бахти лицемера, а аз си го мислех за пичага !

  5. Saso

    Само дето ги похарчи за 7 години ама тук все капацитети на толкова голЕмо пространство!

  6. Жорко

    Баси лицемера, потроши свет пари да си направи кеф на … за икономии ще приказва

  7. Гост

    Този май забрави как си похарчи 50-те милиона евро (65 в долари) за неговия скок. И ако нямаше космически програми нямаше да може да скочи без специалния костюм.
    По неговата логика не трябваше да скача…
    Отделно идеята за проекта се оказа че не е била негова а на българин живеещ в Австрия от смесен брак с майка австрийка.
    За да има прогрес трябва да има изследвания, а мисиите до Марс не са чак толкова скъпи, струват 2.5 милиарда долара, а само президентската кампания в САЩ за 2012 струва 2 милиарда долара.

  8. Данаил

    Един разумен човек! Ние с Земята не мож се оправи – Марс сме тръгнали да превземаме…

  9. Анонимен

    Този защо не си е*е майката.

Коментар