Сайтел ще отвори 400 работни места във Варна

В Сайтел работят образовани, етични, ориентирани към услугите и владеещи няколко езика специалисти от различни националности, заяви Кристиан Щайнебах

В Сайтел работят образовани, етични, ориентирани към услугите и владеещи няколко езика специалисти от различни националности, заяви Кристиан Щайнебах

Глобалният доставчик на решения за обслужване на клиенти Сайтел отвори втория си български офис във Варна. Компанията планира да разшири екипа си у нас от 800 на 1200 специалисти през следващата година, стана ясно при откриване на новия център на стойност 2,2 млн.лв.

„Инвестиция като тази е доказателство за потенциала, че градът разполага с млади, образовани и квалифицирани хора. Надявам се, че това ще бъде пример за много други инвеститори, които да намерят добра среда за развитието на своя бизнес в града ни”, каза кметът Иван Портних.

Отварянето на още един център на Сайтел във Варна ще създаде допълнителни работни места за квалифицирано обслужване на клиенти в региона. „Заетостта е от ключово значение за предоставянето на възможности за развитие не само на хората, но и на целия регион”, заяви изпълнителеният директор на Американската търговска камара в България Валентин Георгиев.

Решението за откриване на нов център в България е в съответствие със стратегията за разширяване на Сайтел, посочи Кристиан Щайнебах – изпълнителен директор на компанията за Германия и Източна Европа. По неговите думи, „ниършоринг екипът на Сайтел в София е съставен от образовани, етични, ориентирани към услугите и владеещи няколко езика служители от различни националности”.

България е един от ключовите пазари за Сайтел в Европа. Над 700 от служителите на компанията работят в София. Новият център на Сайтел във Варна ще се ръководи от Дария Манева.

Глобалните решения на Сайтел включват привличане и обслужване на клиенти, техническа поддръжка, консултации, бизнес анализи, както и програми за социални медии. Компанията обслужва ежедневно 2,1 милиона клиенти на 40 езика.

Коментари по темата: „Сайтел ще отвори 400 работни места във Варна”

добавете коментар...

  1. :o)

    Нека да има работа и във Варна, че ни писна да ВИ прескачаме тук в София.
    Колкото до заплащането за съпортаджии колко да е…ходи в една БГ компютърна фирма – сервизче да те видя дали ще ги докараш.
    Има само един основен проблем с този вид работа.
    Работодатели като тези ОТВАРЯТ места, но и ЗАТВАРЯТ места…т.е. един ден ако им стане скъпо или ако нещо им тръгне на зле, doors closed и чао бамбини…

  2. Муми

    Споделям вътрешно инфо!

    Да са спокой варненци ще намажат заплати от 1200 до 1600 лв. чисто нето с удръжките за осигуровки.

    Обаче работата е на ниво обслужващ персонал съпортаджии, телефонисти и да не пропуснем мулти-функционални секретарки със стегнати дупета.

    Иначе работата е по телефон и e-mail. Дори 4-ри цифрените заплати, които плащат в лева са обидно ниски в сравнение с тези в чужбина.

    Ще се навият достатъчно много хора да бачкат за тези от 1200 до 1600 лв.

    Какво да се прави ние сме си виновни за ниският ни стандарт и с това с което се съгласяваме и позволяваме да ни правят на маймуни от черна африка.

  3. Sitalk

    Аз бих се навил да работя за 500.Все пак си на закрито и зад бюро.И да уточня,че говоря за евро.

  4. dedun

    А вие какви залати давате? То е ясно, че всеки иска повече…

  5. A

    За развитието си напълно прав, виж за заплатите нещата са много под нужното ниво. За начална заплата в такива “иновативни” компании се спрягат суми около 600-800 лв., което било “голяма заплата” за съответния град (не визирам София).

  6. Йордан

    Важното е да се развиват градовете в провинцията, а не само в София да се наливат пари.

    Що се отнася до заплатите, едва ли някой във Варна ще се хване за 500лв. Вярно е, че заплатите във Варна са по-ниски от тези в София, но е несериозно да се говори за специализирана работа и месечна заплата с по-малко от 4-цифри.

  7. Doni

    Колонизатора търси нови роби ,да му работят за 500лв/месец

Коментар