HP откри у нас най-скъпата си лаборатория в Европа

Лабораторията на HP на стойност 10 млн. лв. е изграждана в продължение на 2 години

Лабораторията на HP на стойност 10 млн. лв. е изграждана в продължение на 2 години

Уникална високотехнологична лаборатория в България бе открита днес от представители на Hewlett-Packard и правителството. Лабораторията е най-голямата инвестиция от този вид в Европа на американската ИТ компания.

Изграждана в продължение на повече от две години и на стойност над 10 милиона лева, лабораторията на HP е предназначена за симулиране на технологични и бизнес процеси и професионално усъвършенстване на експертите на компанията в България.

Български академични институции като ТУ – София, СУ „Св. Климент Охридски”, НБУ и Софийска професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов” ще могат да ползват технологичните ресурси на лабораторията за обучение на студенти и развитие на свои проекти. По този начин HP ще осигури на българските студенти и ученици достъп до най-новите световни технологии и възможност да се развиват като специалисти.

Министър-председателят Бойко Борисов участва в откриването на уникалната лаборатория на HP в София

Министър-председателят Бойко Борисов участва в откриването на уникалната лаборатория на HP

„Признателен съм на екипа от български специалисти, благодарение на които от този момент българското образование ще може да използва най-високи технологични ресурси”, заяви Теодор Хампарцумян, директор „Глобални отдалечени услуги” в HP.

От създаването на центъра за обслужване на клиенти у нас преди почти 10 години HP e открила над 6 000 работни места и е инвестирала в „изключителни технологични решения”, каквато е откритата днес лаборатория, подчерта Ираван Хира, генерален директор на HP за България.

Изграждането на технологичната лаборатория на Hewlett-Packard започва през 2012 г. на територията на Бизнес Парк София. Тя е разположена на площ от 300 кв.м с окабеляване от 100 км и капацитет от 3600 машини.

Коментар