Tomtop пусна Bluboo D5 Pro на цена под $100

Bluboo D5 Pro се отличава с комфортен 5,5-инчов IPS екран с резолюция HD

Tomtop, един от водещите китайски онлайн магазини с глобален обхват, пусна доста приличен смартфон на цена под 100 долара. Става въпрос за модела Bluboo D5 Pro, който се предлага в момента за $99,99, а според търговеца, тази цена е най-ниската на пазара за конкретното устройство и ще остане валидна до 22 април, след което смартфонът ще се продава за $109,99.

Bluboo D5 Pro разполага с голям 5,5-инчов екран в безрамков формат 18:9 и резолюция HD 640×1280 пиксела. Изпълнен по технология IPS, дисплеят осигурява изображения с живи цветове, гледан от всеки ъгъл, при обичайните приложения като видео, игри, разглеждане на снимки, сърфиране в интернет и др.

Основната 13MP камера на Bluboo D5 Pro с разположения под нея скенер на пръстов отпечатък

Смартфонът създава гладко усещане в ръката, благодарение на качествената изработка със CNC технология за рязане, в комбинация с рамка от цинкова сплав и нано боя. Аспектното съотношение 18:9 прави по-лесни и удобни операциите с една ръка. Моделът, предлаган от Tomtop, е достъпен в няколко цвята – черен, син и червен.

Bluboo D5 Pro се задвижва от мощен осемядрен процесор MediaTek MTK6737 на тактова честота 1,3GHz, допълнен от 3GB оперативна памет и 32GB постоянна флаш памет. Тази хадуерна конфигурация гарантира висока производителност при мултитаскинг, наред с ниска енергийна консумация.

Операционната система Android 7 Nougat поддържа разделяне на екрана между приложенията

4G моделът е оборудван с две прилични камери – основна с резолюция 13 мегапиксела и предна камера за селфи 8MP, които обезпечават много добро качество на изображенията при заснемане с устройство от този ценови клас. За целите на сигурността е предвиден скенер на пръстов отпечатък, разположен под задната камера, който отключва устройството само за 0,1 сек.

Bluboo D5 Pro разполага със задължителните за всеки съвременен смартфон безжични модули Wi-Fi (802.11a/n/b/g/ac) и Bluetooth 4.0. Устройството има два слота за сим карти (единият от които може да се ползва и като слот за microSD карти), достъпни без сваляне на капака на смартфона, и може да работи във всички разпространени мобилни мрежи – 2G, 3G и 4G.

Bluboo D5 Pro има метален корпус и дебелина 8,8 мм, достъпен е в няколко цвята

За захранване на смартфона и прехвърляне на данни е предвиден USB порт, а за слушане на музика – стандартно 3,5-мм аудио гнездо за слушалки. Батерията с капацитет 2700 мАч осигурява целодневно активно използване на устройството, което работи под управление на операционна система Android 7.0 Nougat.

От днес до 22 април Bluboo D5 Pro се предлага в онлайн магазина Tomtop на ексклузивна цена от $99,99. След това цената на устройството ще се покачи до $109,99, уточниха от търговеца. Смартфонът има размери 14,63х7,15х0,88 см и тежи 150 грама. В комплекта са включени още захранващ адаптер, USB кабел, калъф, протектор на екрана, игла за механизма на сим картите, пръстен и ръководство за потребителя.

Коментари по темата: „Tomtop пусна Bluboo D5 Pro на цена под $100”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    640×1280

Коментар