Арестуваха дизайнер на 3D-отпечатан пистолет

Коди Уилсън, основател и директор на компанията Defense Distributed, е задържан от полицията

Разработчик на пистолети по технология за 3D печат е бил арестуван в Тайван с претекст за сексуално насилие. Коди Уилсън е платил 500 долара за секс с 16-годишно момиче, съобщи CNET, позовавайки се на официална информация от полицията в Тексас.

Коди Уилсън управлява компанията Defense Distributed, която проектира и разпространява програми за отпечатване на огнестрелни оръжия. Не е ясно защо Уилсън е пътувал до Тайван.

US Marshals Service е наясно с арестуването на Коди Уилсън“, казва говорителят на службата в имейл от името на полицейския отдел на Остин, Тексас. „Ние сме напълно ангажирани с нашите международни партньори по този въпрос“, се подчертава в изявлението.

Уилсън попада често в новините. Срещу него се води дело, което цели да предотврати безплатното разпространение на плановете му за отпечатване на оръжия. Адвокатите се позовават на опасения за обществената безопасност.

През август федерален съдия в Сиатъл даде предварително разпореждане, което блокира разпространението на плановете за оръжието, докато случаят не бъде решен в съда.

Това обаче не попречи на Уилсън, който започна да продава дизайнерските файлове срещу заплащане, като поиска от клиентите сами да посочат цената. Според него, съдебният процес трябва да приключи, тъй като плановете за оръжието вече не се предлагат безплатно.

Коментари по темата: „Арестуваха дизайнер на 3D-отпечатан пистолет”

добавете коментар...

  1. .

    Който се интересува, може да отиде на defdist . org

    На сайта гледайте долу вдясно, има връзки към GHOST GUNNER и DEFCAD, те определено са интересни за гледане 😀

  2. ха

    Бай петко не си ли чувал, че понятието пистолет и патрони са две различни неща. Да не поискаш после и пластмасови хора да стрелят с този пистолет…
    Иначе според допълнението на “.” става ясно, че пистолетът не е изцяло 3D печат, а е комбинация с технология на CNC фреза, което казано на прост език е почти като 3D печата, но не работи на принципа на добавянето на материал, а на отнемането. Т. е. този пистолет не е изцяло от пластмаса, както си мислиш.

  3. бай петко

    а с пластмасови патрони ли ще стреляш “ха” ? или с бонибон?

  4. .

    Всъщност, основният източник на доходи на Defence Distrubited е малка металообработваща машина, която от метално блокче прави една от частите за AR-15 – lower receiver (не знам превода на бг) – единствената, която е забранена за свободна продажба.

    По този начин всеки може да си купи части за AR-15, да си поръча тази машина от Defence Distributed, и да си направи напълно легално AR-15, без да се нуждае от никакво разрешително.

    Експериментирането с принтирани оръжия (пистолети) и части за оръжия (същият този lower receiver) е едно от заниманията на г-н Уилсън.

  5. ха

    aze с този пистолет може да се стреля. Изрично ли трябва да ти го напишат в статията, за да го разбереш. Не ти пишат макети на пистолети или нещо подобно… И точно скенерите на летищата са проблемът, защото вкарвайки в самолет такъв пистолет, който ти е в джоба, а не в багажа (няма да те хване металотърсача)…

  6. aze

    sas sastiq uspeh moga da reklamiram 4g anteni napraveni ot plastmasa do komputri deto ne gi zasichat scenerite po letishtata

Коментар