Windows 10 ще резервира дял за обновявания

Резервиран дял в Windows 10 ще подобри управлението на временните файлове (илюстрация: Microsoft)

Microsoft подготвя нова функционалност в операционната система Windows 10, която се очаква да бъде интегрирана във версия 1903, за да реши проблема с недостига на място на диска за целите на обновяванията. Става въпрос за резервиран дял, в който ще се складират ъпдейтите, системният кеш и други файлове.

Идеята на Microsoft е да подобри управлението на временните файлове и да позволи на системата автоматично да ги изчиства след тяхното използване. Резервираното хранилище ще се активира по подразбиране при чисто инсталиране на Windows 10 или при покупка на компютър с предварително инсталирана система.

Новата функция вече е достъпна за участниците в програмата Windows Insider. Очаква се тя да стимулира производителите да вграждат повече постоянна памет в ноутбуците и таблетите. Това ще повлияе на цената на устройствата, но повечето потребители няма да усетят особена разлика, тъй като временните файлове просто ще бъдат преместени в резервирания дял.

Обемът на резервното хранилище ще бъде строго зададен. При превишаване на този обем, част от временните файлове ще се съхраняват отново в основния системен дял, отбелязва Microsoft.

Новата версия 1903 на Windows 10 се очаква да излезе през първата половина на годината с обем около 7 гигабайта. Версията ще предложи редица нововъведения, които разширяват функционалността на операционната система, но засега не са известни повече подробности за тях.

Коментари по темата: „Windows 10 ще резервира дял за обновявания”

добавете коментар...

  1. haha

    Добре 🙂 Не мога да споря 🙂 Аз наистина не виждам от какво толкова има да се крия. Просто, защото едва ли някой го интересувам. Но няма да отричам по-различната активност на колегите по-долу. Особено ме впечатли как ми натри носа Анонимен с Левски 🙂 Какво мога да кажа :))
    Не казвам, че ще ме кефи да ме следят. Но съм наистина безинтересен за… ЦРУ, например 🙂

  2. Saevar

    добре казано от колегатапод мен (Анонимен)
    до haha:
    по тази твойта логика тогава не би трябвало да си слагаме завеси у дома… и входната врата може да бъде прозрачна така ли…. всеки има малко или много какво да крие, пример с теб ще дам, сигурен съм че смъкваш торенти ( а те са нелегални ) та.. сигурен съм че като си у дома понякога пускаш тела си на WIFI тоест от там вече се знае ти кой си точно и къде ходиш кои са ти контактите и Явор Колев с ГДБОП винаги може да те намери …това е пример за твоя жалък живот както ти каза… аз примерно може да участвам в по-сложни схеми от колкото торенти, като участие в хактивистки групи и създаване на експлойти…

  3. Анонимен

    На глупав въпрос трудно може да се даде умен отговор, защото няма да бъде разбран.
    Според теб и Левски никой е нямало интерес да го следи, защото какъв е там? Пък да не говорим за смисъла на живота му, който според теб също е жалък, защото няма как да е по-различен от твоя, и как би могъл да си го подобри просто като си сложи фес.
    Явно според теб всички е трябвало да си сложат фесове и ще им е мирен живота.
    Въобще, излиза, че те всъщност никого не следят, защото всички са маловажни.
    Според вас свободата е дошла наготово отгоре, от ЦРУ може би.

  4. haha

    До Saevar
    Някой е умрял точно теб да следи. Аз не разбирам, като си толкова параноясан, с какво ти е по-различен живота? С нищо. И аз нямам ФБ, но имам профили в 1000 други платформи. И какво от това? Голям праз. Някой в Гугъл или МС знае за жалкото ни съществува, че да се занимава с нас. И да ми събират данните, кво? А твоите? С какво е по-различен и твоят жалък живот от моя, като си въобразяваш, че си се изолирал 🙂

  5. Blah

    До Saevar:

    Благодаря! 🙂

  6. Saevar

    до Blah:
    NoRoot firewall “https://apkpure.com/noroot-firewall/app.greyshirts.firewall” ето линк към
    огледало на гугъл плей…

  7. Blah

    До Saevar:

    Какво ползваш за firewall?

  8. Saevar

    до ??? (колегата под мен)
    нямам ФБ нито Гугъл акаунт, всичко на телефона ми е sideloaded, имам firewall която блокирва всички апликации с изключение на имейл клиента, IP-камерите ми и терминалния ми симулатор. мрежата на гугъл също е блокирана (1e100.net това е мрежата на гугъл ) както и всякакви от рода на akamaitech, amazonaws и fcdn.com (тва е мрежата на ФБ) дори да нямаш ФБ инсталиран на тела някой апликации както и уеб браузъра контактува с ФБ понякога…, както се досещаш и реклами невиждам .. просто няма как да стане….

  9. ???

    Интересно ми е като сте толкова притеснени от следене, колко приложения ползвате, които следят локацията ви и събират данни? Имате ли профили в гугъл, фейсбук и т.н? 🙂 Това не е опит за заяждане, просто се чудя в днешният дигитален свят, какво толкова се притеснявате от следене 🙂

  10. До Симо

    Избери от: W10Privacy, Ashampoo AntiSpy for Windows 10, Destroy Windows Spying

  11. Saevar

    до Dun

    Mac също е добре следен, може би не толкова колкото М$ но пак е следен, ако искаш пълен контрол да имаш върху ОС-а тогава Linux е най-добрия ти приятел, а между другото Убунту от както почнаха да играят заедно с М$ ги забелязах че са пуснали телеметрия, само че лесно се избавяш от него понеже е скрипт който може да го махнеш без проблеми, аз случайно го засякох като си следях нет трафика на вирт машината която беше с Убунту..

  12. Dun

    Mac или Linux 🙂

    тогава се оттърваваш. Windows е ОС само за виртуална машина 🙂

  13. Симо

    Дайте съвет с кои програмки да се спре следенето или някакъв инструмент за модифициране ???

Коментар