Ericsson стартира Pixl8r и портал за социални медии

Ericsson обяви пускането на пазара на иновативно портфолио за социални мрежи за мобилни оператори – инициативата Pixl8r и портала за социални медии (Social Media Portal). Двете технологии осигуряват по-лесен начин за споделяне на генерирано от потребителите съдържание през различни мрежи.
Инициативата Pixl8r е решение, базирано на отворени стандарти, което позволява размяна на снимки между сайтове в реално време. Чрез Pixl8r абонатите могат лесно да споделят социални медии през порталите на различни оператори и да получават SMS известия за съдържание, качено от приятелите им, независимо от оператора. Pixl8r обединява социални портали, които могат да свържат близо 4-те милиарда потребители на мобилни услуги по света.
Чрез портала за социални медии на Ericsson операторите могат да доставят Pixl8r -съвместима социална мрежова услуга бързо и на изгодна цена. Потребителите могат лесно да се свържат със социалната мрежа чрез мобилен телефон. Решението не изисква сваляне на информация. Това го прави лесно за употреба, насърчава качването на съдържание и достъпа в реално време, както и постването на материали от потребителите. Съдържанието автоматично се запазва в социалния портал, който предлага съхранение на лична информация, синхронизация, унифицирана система за съобщения и услуги за споделяне на съдържание като снимки и клипове.
Social Media Portal позволява на операторите да станат част от социалната мрежа. Порталът предлага значителни възможности за приходи от реклама както от мобилни, така и от обикновени поратали; отстранява ненужната информация и подобрява позиционирането на марките. Той увеличава обмяната на съдържание като например MMS, видео разговори, както и трафика на уеб порталите.

Коментар