Gateway се завръща на корпоративния пазар в Европа

Марката Gateway се завръща на европейския пазар, съобщиха британски медии. Придобитият от Acer бранд ще оживее отново в сектора на настолните РС, лаптопи и съвъри за бизнеса.
Миналата година Acer плати $710 милиона за Gateway и препозиционира марката към средния и голям бизнес. На американския пазар обаче брандът ще продължи да се продава и на крайни потребители.
На пресконференция в Лондон представители на Gateway са заявили, че новата компания ще бъде напълно независима, като ще има живостта на “стартъп”, но с финансиране на $20-милиардна компания.
Качеството, а не количеството ще бъде определящо за дейността на новия играч, са подчертали от Gateway. За начало компанията ще предложи настолни компютри и лаптопи. Сървърите са предвидени за второто тримесечие.
Три ноутбука се очакват съвсем скоро от Gateway – един 12,1-инчов и два 15.4-инчови. При настолните РС компанията ще пусне също три модела в различни кутии – кула, малък и ултра малък форм фактор.
Сървърите на Gateway ще бъдат предложени в ракове 1U и 2U, а екраните ще са широки, 19- и 22-инчови.
Компанията има амбиции и в управляваните услуги. Това ще бъдат “решения под ключ”, при които от клиентите ще се изисква да имат само интернет връзка.

Коментар