Дион Уайслър се оттегля от поста CEO на HP

Дион Уайслър управлява HP Inc. в продължение на четири години (снимка: HP Inc.)

Главният изпълнителен директор на HP Inc. Дион Уйслър се оттегля след близо четири години в ролята на CEO, на фона на прогнозна печалба за четвъртото тримесечие под очакванията на Уолстрийт и спад с 6% на акциите на компанията в края на борсовата търговия вчера, съобщи Ройтерс.

От компанията казват, че 52-годишният Уйслър напуска поста си, поради здравословни проблеми в семейството. Енрике Лорес, ветеран с 30-годишен опит в компанията и понастоящем президент на HP за принтерния бизнес, ще заеме позицията на главен изпълнителен директор на 1 ноември т.г.

Лорес, който стартира като инженер в компанията, изигра роля в разделянето на Hewlett-Packard Co на две публични дружества. 53-годишният мениджър участва също в придобиването на принтерния бизнес на Samsung през 2017 г. за 1,05 милиарда долара.

HP Inc. очаква печалба за четвъртото тримесечие в диапазона от 55 цента до 59 цента на акция, което е под средната оценка на анализаторите от 58 цента. За третото тримесечие, приключило на 31 юли, компанията отчете приходи от 14,60 милиарда долара, малко под очакванията на анализаторите, като бе засегната от слабите продажби в принтерния бизнес.

Коментар