КРС обяви два конкурса за национални цифрови ТВ мрежи






Два конкурса за издаване на разрешения за изграждане на национални цифрови телевизионни мрежи обяви Комисията за регулиране на съобщенията.

КРС стартира процедурите във връзка с ангажиментите на България за въвеждане на цифрова телевизия да края на 2012 г. и предвид засиления интерес – в определения двуседмичен срок намерения за участие в конкурсите заявиха петнадесет български и чуждестранни компании.

Кандидатите следва да притежават опит в осъществяването на обществени електронни съобщения и да са реализирали годишен оборот над 5 млн. лв. за 2008 г. В процедурите не могат да участват юридически и физически лица, които са радио- или телевизионни оператори, както и притежатели на мрежа за пренос на радио- и телевизионни програми в България.

Конкурсната документация и за двата конкурса може да бъде закупена от КРС в срок до 29 април срещу 4 000 лв.

Срокът за подаване на заявления за участие в конкурса за първата фаза на цифровизацията е до 12 май, а за втората фаза – до 27 май. Кандидатите, които желаят да подадат заявления, е необходимо да внесат депозит за участие в конкурсите, съответно в размер на 144 000 лв. и 216 000 лв.


Конкурсите ще стартират на 14 май и на 2 юни от в сградата на КРС.

Коментар