Как cMailPro подобри комуникациите в „Мултипринт”

cMailPro обезпечава сигурност и достатъчно дисково пространство за комуникациите на “Мултипринт”
(илюстрация: ICN.Bg)

Печатница „Мултипринт” ООД успя да разреши всичките си проблеми, свързани с комуникацията с клиенти и партньори, с помощта на професионалното имейл решение cMailPro от хостинг компания ICN.Bg. Преминаването към специализираната услуга осигури на печатницата сървърно пространство единствено за електронната поща, което представляваше и основният проблем преди внедряването.

cMailPro е професионална имейл услуга, на която са се доверили повече от 29 000 000 потребители по целия свят. На българския пазар разработеното от хостинг компания ICN.Bg имейл решение доказва своята ефективност в бизнеси от най-различни индустрии. Поредното признание за сигурността и качеството на cMailPro идва от „Мултипринт” ООД – един от установените лидери в печатарската индустрия у нас.

Благодарение на голямата гама от функционалности, които предлага, cMailPro успя да предложи на печатницата няколко ключови подобрения:

  • отделно сървърно пространство за електронните пощи на компанията;
  • подсигурена комуникация с клиенти и партньори от България и чужбина;
  • блокиране на спам съобщения, благодарение на висококачествените спам филтри, които услугата предлага.

Проблемът

Печатница „Мултипринт” ООД е лидер в полиграфическата индустрия в България. Основните дейности на компанията са свързани с предпечат, печат, довършителна работа и транспорт. Печатната база на „Мултипринт” се простира на впечатляващите 15 000 кв.м. в покрайнините на София, което само по себе си говори за мащаба на компанията.

Поради широката гама от услуги, които предлага, компанията води ежедневно огромна по обем комуникация с клиенти и партньори от страната и чужбина посредством имейли. Именно това налага нуждата от специализирано имейл решение, което да отговори на всички изисквания на компанията.

За своята имейл комуникация, „Мултипринт” ООД разчита първоначално на имейл услуга на споделен хостинг план. Голяма част от бизнесите също решават да стартират с подобна имейл услуга. Това е подходящ вариант за компании, при които обемът на имейл кореспонденцията не е голям и услугата може да предостави нужното дисково пространство и функционалности.

Но с разрастване на бизнеса и броят на служителите, изборът на професионална имейл услуга е неизбежен. Компаниите се сблъскват с ограничения и липса на функционалности като споделяне на файлове, споделен календар, дистанционно управление на акаунти, синхронизиране електронната поща между различни устройства. Малкото дисково пространство и нуждата от изпращане и получаване на големи файлове, които неспециализираните имейл услуги не предоставят, категорично налагат преминаване към професионална услуга.

Решението – професионална имейл услуга cMailPro

Големият обем писма и използването на имейл като основен канал за комуникация с клиенти и партньори от България и Европа подтиква „Мултипринт” ООД да премине към професионално имейл решение cMailPro. По този начин компанията си гарантира достатъчно дисково пространство и сигурност при комуникацията.

„Преминахме към бизнес мейл услуга, тъй като имаме доста обемна кореспонденция и изчерпахме дисковото си пространство”, сподели Георги Дончев, системен администратор на „Мултипринт” ООД.

„От много години използваме услугите на хостинг компанията и винаги сме били доволни от отношението и качеството на поддръжката. След преминаването [към cMailPro] всичко се оказа много по-лесно от преди – администрирането на пощите, увеличаване на пространството, пренасочване. Уеб базираният вариант е доста по-функционален от преди, а спамът намаля значително. Като цяло връзката чрез имейл ни е основният метод на комуникация с клиенти от България и Европа, както и между нас и трябва да разчитаме на висока стабилност и сигурност”, разказа Георги Дончев.

Освен бизнес имейл услуга, cMailPro е и обединено комуникационно решение, което предлага голям асортимент от функционалности, които улесняват цялостната комуникация във всяка компания.

Безкомпромисна сигурност

Основното предимство на софтуера, разработен от ICN.Bg, е изключително високото ниво на защита, което осигурява. cMailPro предлага две нива на криптиране – между сървъра и кореспондиращия сървър, както и между устройството на клиента и сървъра. По този начин съдържанието на имейлите и чат съобщенията е на 100% защитено от нежелани външни действия.

В допълнение на това, професионалната имейл услуга използва S/MIME сертификати, които удостоверяват реалния изпращач на всеки един имейл и предоставят допълнително ниво на защита.

Що се отнася до спам съобщенията, cMailPro използва една от водещите ИТ технологии в сферата на имейл сигурността – SpamExperts. Благодарение на нея, бизнеси като „Мултипринт” ООД и много други са изцяло защитени срещу спам съобщения. Технологията създава защитна стена, през която преминават всички имейл съобщения и тяхното съдържание, преди да достигнат до получателя.

Допълнителни възможности

След успешната интеграция, екипът на „Мултипринт” ООД може да се възползва и от много други опции, които софтуерът предлага:

  • Мобилно управление – благодарение на ActiveSync протокола, който cMailPro използва, всички служители могат да достъпват имейла си през различни устройства;
  • Cloud-базирана е-поща – освен възможността за използване през различни устройства, cMailPro услугата може да се ползва от всяка точка по света;
  • Календар – лесно и удобно планиране и следене на бизнес задачи и срещи;
  • Управление на контакти;
  • Съхранение и споделяне на файлове;
  • Имейл пренасочване;
  • Залагане на автоматичен отговор на съобщения;
  • Удобен и лесен за работа интерфейс.

Глобално признание за cMailPro

Над 29 милиона потребителите по целия свят използват cMailPro за своята имейл кореспонденция, подчертаха от ICN.Bg. Професионалният имейл софтуер е успешно интегриран в 4 чуждестранни телекома – в Судан, Тунис, Мавриций и Шри Ланка.

Освен в различни международни компании, cMailPro е внедрен и в редица големи бизнеси в България. Този продукт е отличен с три големи награди – „Бизнес проект на годината”, „Бизнес сделка на годината” и „ИТ проект на годината 2017”.