Edge намали консумацията на RAM памет

Потребителите на Edge ще усетят по-икономичното отношение на браузъра към паметта
(снимка: Microsoft / Twitter)

Microsoft непрекъснато подобрява показателите на своя нов браузър Edge, базиран на Chromium. Поредна добра новина идва с майската актуализацията на операционната система Windows 10, част от която е Edge.

Когато браузърът използва много RAM памет, той забавя работата на цялата операционна система. За да избегнат това, потребителите трябва да ограничат броя на отворените раздели (табове), но разработчиците на браузъри, от своя страна, също се стремят да намалят консумацията на памет.

Понякога, както е случаят с браузъра Edge на Microsoft, това се случва на практика. В своя блог компанията казва, че има цел да направи Edge най-добрия браузър за Windows. И това не са думи без покритие – Chromium-базираният Edge започва да работи по-бързо.

А след пускането миналия месец на голямата функционална актуализация Windows 10 May 2020 Update, браузърът Edge стана още по-икономичен по отношение на RAM-а, намалявайки консумацията на памет с до 27%.

Все пак Microsoft уточнява, че „производителността на отделни устройства зависи от конфигурацията и използването”. Но като цяло, всеки би трябвало да почувства по-икономичното отношение на Edge към паметта.

Коментари по темата: „Edge намали консумацията на RAM памет”

добавете коментар...

  1. HDB

    Pulen trash

  2. Франк

    Реших да дам шанс на браузъра след последния ъпдейт и смея на твърдя, че съм доста доволен до сега. Усеща се по бърз на стария ми лаптоп и две туулса също са удобни. Личи си че е хромиум.

  3. Съби

    Има проблем с превода и това е факт! Гугъл хром превежда моментално, а този неможе!

  4. Пешо

    Идеално – перфектния браузър, следи ви и Майкрософт и Гугъл 🙂

  5. unabomber

    Не знам кои показатели подобрява, но знам че сайтове които преди се превеждаха с вградения преводач на браузъра, днес не могат да се превеждат.

Коментар