HP стартира глобална екологична програма и у нас

HP стартира глобалната си програма за рециклиране „Партньори на планетата” и в България.
Екологичната инициатива дава възможност на клиентите на компанията да върнат използваните тонер касети и мастилници за рециклиране напълно безплатно.
Първоначално услугата ще бъде достъпна само за корпоративни клиенти и представители на публичния сектор. Очаква се в близките месеци от нея да могат да се възползват и физически лица, домашни офиси и малки и средни предприятия, уточниха от HP България.
Механизмът на програмата е улеснен, за да пести време и усилия на клиентите. През уеб страницата на кампанията потребителите се регистрират и получават специален контейнер за събиране на използваните HP мастилници или тонер касети. Всички необходими материали, както и тяхното транспортиране се предоставят безплатно от HP.
Изразходваните консумативи, върнати от клиентите в България, ще бъдат рециклирани в заводите на HP в Германия и Франция. Предвиден е и специален телефон, на който потребителите могат да задават въпроси за механизма на кампанията.
Програмата за рециклиране на тонер касети е предназначена за бизнес потребители, които месечно използват 5 или повече тонера за лазерни принтери на HP.
Програмата на HP обхваща и рециклирането на мастилници за мастиленоструйни принтери. Пластмасата и металът, добити от рециклираните мастилници, се използват за направа на продукти на HP, части за леки автомобили и продукти за всекидневна употреба.
HP стартира „Партньори на планетата” през 1991 г., като до момента е рециклирала повече от 92 милиона килограма мастилници и тонер касети за принтери в целия свят.

Коментар