Cirque du Soleil готви 2-часово онлайн шоу

Световноизвестният цирков ансамбъл Cirque du Soleil, който промени съвременните представи за своя вид изкуство и превърна цирковата програма в цялостен спектакъл със сюжет и послание, ще направи на 9 октомври уникално 2-часово шоу, което ще може да се проследи онлайн. Гай Лалиберте, основател на Cirque du Soleil и президент на фондацията “ONE DROP” покани феновете на харизматичната трупа да видят шоуто “Moving Stars and Earth for Water” – уникално събитие, чиято цел е да повиши обществената осведоменост по проблемите с водните ресурси.

Шоуто ще се проведе в 14 града по света, като всеки от тях ще се включи в програмата в определено време. Градовете са Монрел (Канада), Йоханесбург (ЮАР), Рио де Жанейро (Бразилия), Мексико Сити (Мексико), Ню Йорк (САЩ), Сидни (Австралия), Лондон (Великобритания), Маракеш (Мароко), Мумбай (Индия), Осака (Япония), Санта Моника (САЩ), Тампа (САЩ), Москва (Русия).

Moving Stars and Earth for Water” ще представлява поетична приказка, която ще бъде резказана в рамките на 2 часа. Всяка част от нея ще бъде излъчена от един от 14-те града. От всяка от тези различни точки на света ще се включат известни личности от световния живот.

Политици, шоумени, знаменитости и екозащитници ще се включат в интернационалния спектакъл. Сред тях са бившият американски вицепрезидент Ал Гор, световноизвестният учени природозащитник д-р Давид Сузуки, певецът Питър Гейбриъл, актрисата Салма Хайек, секс-символът Шакира, музикалният гуру Клод Шале, рок-групата U2 и др.

Излъчването на живо в Интернет ще започне на 9 октомври от 20 ч. нюйоркско време, т.е. 03 ч. българско време на 10 октомври. Уебкастът на живо ще тече на http://www.onedrop.org.

Коментар