На RIM ú хареса да пуска сензорни смартфони

Канадският доставчик на смартфони RIM обяви втори модел със сензорен екран от популярната серия BlackBerry. Устройството Storm2, известно още като BlackBerry 9520, ще дебютира на британския пазар, където ще се разпространява от мощния оператор Vodafone.

Първият BlackBerry с тъчскрийн се появи на пазара през ноември миналата година. Явно RIM е окуражена от продажбите и побърза да излезе с нов подобен продукт на перспективния пазар.

Основната разлика между Storm2 и предходния модел Storm е наличието на Wi-Fi в новия смартфон. Екранът остава непроменен – 3,2-инчов, с резолюция 360×480 пиксела. И двете устройства разполагат с 3,2-мегапикселова камера.

Storm2 обаче има 2 GB вътрешна памет, с което превъзхожда двукратно своя предшественик. Потребителите могат да разширяват паметта с microSD карти с капацитет до 16 GB.

Смартфонът включва още GPS приемник и Bluetooth модул и предоставя 3,5-мм аудиоизход.

Технологията SurePress създава илюзия за физическо съприкосновение с виртуалните клавиши на екрана, като така прави въвеждането на текст по-удобно.

Потребителите ще могат да придобият Storm2 "безплатно", като сключат с Vodafone двугодишен договор за услуги на цена не по-малко от 56 долара на месец, твърди reghardware.com.

Коментар