Над един милион души на ден в сайтовете на „Нетинфо“

Над един милион души на ден посещават сайтовете на най-голямата дигитална медийна компания „Нетинфо“. Това става ясно от данните на „Нилсън Онлайн“ за месец октомври.

По този начин „Нетинфо“ за пореден път затвърждава лидерската си позиция на онлайн пазара у нас с 1 006 304 средно дневни посещения от България и чужбина.

Аудиторията на медийната компания представлява 75% от интернет потребителите в България, като средно на ден всеки човек е разглеждал повече от 28 страници в сайтовете на „Нетинфо“.   

Компанията отчита ръст на посещенията от 7% спрямо месец септември, като най-посещаваният сайт е АБВ с 562 397 уникални потребители на ден. Най-популярната българска поща бележи ръст от 6% в сравнение с предишния месец.

Рекорд в посещенията бележи Sinoptik.bg, посетен средно на ден от над 50 000 души, което е с 28% повече от данните за месец септември. На 13 октомври 88 167 уникални потребители са се доверили на Sinoptik.bg за прогнозата за времето, като това е най-високата стойност, достигана досега.

Лидер в категорията „Социални мрежи и общности“ според „Нилсън Онлайн“ вече е Svejo.net.  През октомври сайтът е посетен от 850 000 души, като бележи ръст от 12% спрямо предишния месец.

Първите места в своите категории продължават да държат Vbox7.com (в категория „Забавления“), Vesti.bg (“Новини“) и Sportni.bg (категория „Спорт“), като посещаемостта на Vbox7.com надхвърля половин милион души дневно и отчита 64% нарастване спрямо същия период на миналата година.

През месец октомври повече от 400 000 души са ползвали услугите на файловия организатор Dox.bg, което също е рекорд в посещаемостта на сайта.  

Две трети от хората, ползващи сайтовете на „Нетинфо“, са на възраст 18-39 години, като жените имат лек превес над мъжете (56.3% жени спрямо 43.7% мъже). С висше образование са над 41%, а всеки трети е ученик или студент. За повече от половината потребители интернет е основен източник на информация, като над 70% от тях прекарват онлайн повече от 20 часа на седмица.

Коментар