И най-тихите стъпки се чуват: Genesis Radon 800

Genesis Radon 800 са перфектни за всеки игрови сценарий, за гледане на филми и музика
(снимки и видео: Мария Малцева)

Любителите на игрите знаят колко е ценно да чуваш всеки тих детайл: пукот, шепот или леки и потайни стъпки. Е, с ултралеките слушалки Genesis Radon 800 и най-тихите стъпки на опонента се чуват!

Когато мострата на Genesis Radon 800 пристигна при нас, първоначално помислихме, че е станала грешка: кутията с пратката бе компактна и лека и изглеждаше, че това може да е всичко друго, но не и слушалки. Е, оказа се, че са именно Radon 800 – ултралеки, едва 179 грама! С такива леки слушалки човек не усеща, че има „нещо” на главата си. С тях може да се слуша музика или да се играе цял ден!

Качествен звук

Слушалките Genesis Radon 800 са затворени. Ухото бива плътно обхванато от меката пяна на наушниците, обвита в приятна на допир еко-кожа. Подобни слушалки позволяват на човек да се потопи във виртуалния свят необезпокояван, пренасяйки се в дигиталните измерения на виртуалните бойни полета.

С 40-милиметрови трансдюсери и честота от 20 херца до 20 килохерца, но най-вече благодарение на 32 ома импеданс звукът е кристално бистър, така че се чува всеки фин детайл.




Не само това, но Genesis Radon 800 позволяват и активиране на 7.1 съраунд озвучаване – истинско 3D в света на музиката. Това означава абсолютно пълноценно боравене със звука: можем да чуем тихите стъпки от всяка посока – по-реалистично, отколкото бихме чули в действителна ситуация.

Всичко това прави Genesis Radon 800 перфектни за всеки игрови сценарий, но също и за гледане на филми и слушане на музика, независимо от жанра.

Подсветка

Елегантната LED подсветка прави слушалките атрактивни на вид. С нея Genesis Radon 800 може лесно да се впише в гейминг-обстановката на бюрото на страстния играч, включвайки се в светлинния спектакъл наред с искрящите неонови светлини наоколо. Плътният червен цвят грейва още с включването на устройството и контрастира с матовочерното тяло на слушалките.



На едно докосване разстояние

Всички контроли на звука са удобно разположени на лявата слушалка, така че управлението им е буквално на едно докосване разстояние. Ролковият бутон за управление на нивото на звука и копчето за включване и изключване на микрофона са един до друг и е достатъчно да посегнем към ухото си, за да променим каквото желаем с лекота.



Микрофон

Genesis Radon 800 могат да се използват с или без микрофон, в зависимост от сценария на употреба. Микрофонът представлява 10-грамова приставка, която можем да прикачим към слушалките, за да сме сигурни, че ще ни чуват ясно и чисто.

И за играта с приятели, и за работата в екип можем да сме спокойни, че гласът ще бъде предаден правилно, благодарение на честотния диапазон от 100 до 10 000 Hz. Гъвкавото рамо пък позволява да контролираме отстоянието между микрофона и устата.


Навсякъде и всякак

Ако са толкова леки и удобни тези слушалки, не можем ли да си ги носим със себе си навсякъде, за да ги използваме в офис, на гейминг-парти, на гости на приятели или дори докато си вървим по улицата и слушаме музика от телефона? Отлична идея!

Radon 800 идва с два кабела за свързване: един с връзка от USB към USB-C и един с USB-C и класически 3,5-мм аудио-жак. Това прави слушалките съвместими с множество различни устройства, от компютри до гейминг-конзоли и развлекателни устройства от всевъзможни видове, включително и доста по-стари генерации.

Наличност и цена

Геймърските слушалки Radon 800 са широко достъпни в търговската мрежа у нас от дилърите на полския бранд Genesis. Моделът се предлага на цена от 90-100 лв. с включен ДДС и гаранция 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар