През 2010 ще излязат над 50 Android телефона

 

През 2010 година броят на моделите мобилни телефони, базирани на Android, петкратно ще превиши броя на устройствата, пуснати тази година, съобщи „Отворени системи“, позовавайки се на данни на на компанията CCS Insight. Тя се занимава с изследвания в сферата на мобилните комуникации.

Много производители декларираха намеренията си да пуснат Android устройства. Само компанията Acer има намерение да извади на пазара пет-шест модела още през първата половина на 2010 г. Sony Ericsson има намерение още през първото тримесечие да пусние първия си Android-базиран модел – Xperia X10, като той определено няма да е единственият. HTC на свой ред готви пет модела за първото полугодие.
От Motorola пък анализаторите на CCS Insight очакват да изстреля до десет нови апарата. Motorola е един от най-активните поддръжници на Android. Затова анализаторите не изключват предположенията, че е възможно да се стигне до някакво по-особено пазарно развитие като например придобиване на нейното подразделение за мобилни телефони от страна на Google с цел пускане на апаратите под собствена марка.
При всички положения повечето модели надали ще се различават съществено един от друг, смятат анализаторите. Затова те са на мнение, че най-вероятно цените ще паднат под 100 евро още през първата половина на 2010 г.

Коментар