Кабелен ТВ оператор санкциониран от КЗК

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 20 400 лв. на "Тракия кабел" ООД, Стара Загора, заради извършено нарушение по чл. 29 от ЗЗК.

Производството е образувано по молба на ЕТ "Крушев – Иларион Крушев", конкурент на ответното дружество при предлагане на услугата "кабелна телевизия".
КЗК e установила, че "Тракия кабел" изгражда коаксиална кабелна мрежа на територията на с. Тулово и започва да рекламира и продава услугата си през юни тази година, два месеца преди да получи съответното разрешение за ползване на мрежата.
Комисията счита, че с тези свои действия дружеството е нарушило добросъвестната търговска практика, поставяйки себе си в неравностойно благоприятно положение спрямо своите конкуренти, които стриктно се придържат към законовите изисквания и изпълняват всички нормативни предписания.
При определяне на санкцията Комисията е взела под внимание характера и степента на нарушението, неговата продължителност, както и финансовото състояние на ответното дружество.

Коментар