Американци недоволни от развитието на хай-тека

 
Въпреки наличието на iPod, масовия интернет и социални мрежи като Twitter, почти третина от американците са недоволни от темповете, с които технологиите се развиват. Те са се надявали до 2010 година да са далеч по-напреднали с технологиите, разкрива проучване на Zogby International сред 3000 души, цитирано от Ройтерс.

Най-разочаровани от текущото ниво на технологичното ни развитие са хората от възрастовата група 35-54 год., посочва Zogby. Това са 36% от жителите на САЩ.

Около 21% от хората вярват, че в началото на 2010 г. сме по-добре развити в технологично отношение, отколкото са очаквали.

Около третина от хората на възраст над 70 години казват, че днес технологиите са много, много по-развити отколкото те са си мислели, че ще сме през 2010 г.

Младите хора на възраст 18-30 естествено много по-малко от възрастните смятат, че ехнологичният напредък е толкова впечатлява.

Както може да се очаква, мъжете много повече от жените са склонни да смятат, че до 2010 година е трябвало светът да бъде много по-добре развит в технологично отношение.

Коментар