Спортен Nyobolt идва с 470 кс и батерия за 1 милион км

Спортната електрическа кола Nyobolt е близо до излизане на пазара
(снимка: Nyobolt)

Новият спортен електромобил Nyobolt впечатлява с характеристики. Колата идва с мощност 470 конски сили, зарежда се за 4,5 минути, а животът на батерията е почти 1 милион км. Очаквано, производството на модела ще бъде ограничено.

Концепцията за спортен автомобил Nyobolt на едноименния британски стартъп за батерии напусна лабораторията 12 месеца след обявяване на модела и сега е една стъпка по-близо до излизане на пазара.

Външният вид на Nyobolt е разработен от Джулиан Томсън, дизайнер на спортния автомобил Lotus Elise S1. Колата е оборудвана с електрическо задвижване, произвеждащо 470 конски сили, и тежи само 1246 кг.

Прототипът, наличен към момента, разполага с батерия 35 kWh и поддържа 350 kW бързо зареждане, което означава, че собствениците на Nyobolt ще го зареждат от 10% до 80% само за 4 минути 37 секунди.

Интериорът на Nyobolt вероятно ще привлече любителите на изчистения дизайн
(снимка: Nyobolt)

Nyobolt твърди, че неговата батерия може да запази повече от 80% от първоначалния си капацитет след 4000 цикъла, а животът на батерията се доближава до 1 милион километра.

Очаква се Nyobolt да се произвежда в малки партиди, но времето за пускане на пазара на първите бройки не е уточнено. Към момента не е известна и цената на електрическата кола.

По-рано компанията Geely пусна батерия с ресурс от 1 милион километра, която се чувства добре в студа и е възможно най-безопасна.

Коментар