Актуализацията Windows 11 24H2 води до проблеми с дисплеите

Както обикновено, актуализацията на Windows 11 причинява проблеми на някои от потребителските компютри (снимка: CC0 Public Domain)

Голямата функционална актуализация Windows 11 24H2 дойде с обещанието да подобри качеството на изображенията на екрана, благодарение на поддръжката на HDR технология. Но след инсталиране на новата версия, някои потребители се сблъскаха с различни проблеми с дисплеите си.

Потребител на форума Reddit се оплака, че след инсталиране на актуализацията системата започва да избира втория си монитор като основен дисплей и опитите за промяна не водят до нищо – настройките се нулират след всяко рестартиране. Освен това при стартиране на игри в режим на цял екран се появява черен екран и забавяне, което не беше така в предишната версия 23H2, отбелязва MSPowerUser.

Друг потребител споделя на страницата на общността на Microsoft за проблеми с черния екран при превключване между приложения с помощта на Alt+Tab в Windows 11 24H2. И двата екрана потъмняват за около 5 секунди, преди да се върнат към нормалното. Актуализирането на драйверите на Nvidia и BIOS не решава проблема.

Подобни проблеми не са изненадващи за специалистите, като се има предвид, че версия 24H2 все още е в етап на предварителна версия. Ще мине известно време преди пускането на стабилната версия, така че потребителите може да продължат да се сблъскват с различни грешки.

Специализираните форуми предлагат решения на проблемите: актуализиране на драйвери, връщане към версия 23H2 (най-предпочитаната опция) или дори пълно преинсталиране на Windows.

Някои потребители препоръчват проверка на кабелите и настройките на дисплея, както и използване на DDU програма за деинсталиране на драйвери на дисплея за справяне с възникналите проблеми с актуализацията Windows 11 24H2.

Коментар