Канал за дамите тръгва скоро на български по Discovery

Нов канал на Discovery Networks, изцяло насочен към женската аудитория, ще стартира в България през октомври тази година. Днес бе даден стартът на TLC, един от основните канали на медийната група, в региона на ЕМЕА, както и на локална версия на Discovery Channel за българските зрители.

„Каналът, който ме разбира”, създаден за дамите на възраст между 25 и 49 години, ще излъчва най-добрите и вдъхновяващи лайфстайл и риалити предавания от целия свят.

Екипът на Discovery Networks EMEA вече е договорил с основните български кабелни оператори, включително Близу и МСАТ, да излъчват новия канал. Очаква се още много оператори у нас да подпишат договор за пускане на TLC и по техните платформи в следващите няколко месеца.

TLC стартира за първи път извън САЩ през март тази година в Норвегия. България е една от първите страни в Европа, където каналът ще започне да се излъчва през октомври.

По план, TLC трябва да стартира в още над 70 страни в рамките на следващата година, което ще го направи достъпен до над 100 милиона домакинства извън САЩ и ще го превърне в най-широко разпространения женски канал със забавни предавания сред платените ТВ канали, обявиха от компанията.

Зрителите на Discovery Channel вече ще могат да гледат канала с дублаж на български език. Постепенно изцяло дублираните предавания ще заменят тези със субтитри, а промяната стартира през месец юни.

Първоначално фокусът ще бъде поставен върху часовете в прайм тайма. През следващите няколко месеца броят на дублираните предавания ще нараства и ключови поредици като „Оцеляване на предела” и „Ловци на митове” ще станат достъпни за още по-широка аудитория, уточниха от компанията.

Коментар