iMediaShare на Бианор с номинация за най-добро мобилно приложение

 София, 16 юни 2010 – Приложението на Бианор за споделяне на мобилно мултимедийно съдържание – iMediaShare е сред десетте най-креативни мобилни приложения номинирани за финалисти в AppCircus @ Mobile 2.0 Europe. Едно от тях ще продължи борбата в най-престижния конкурс в бранша – Mobile Premier Awards 2011, който ще се проведе по време на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Десетте номинирани мобилни приложения получават възможността за представяне в рамките на Mobile 2.0 Europe Developer Conference на 17 юни т.г. в Барселона.

Номинираното приложение iMediaShare улеснява споделянето на мобилно мултимедийно съдържание. Чрез него потребителите на смартфони могат да достъпват своите снимки, видео и музика съхранявани на мобилния им телефон, директно от своите игрови конзоли и последно поколение телевизори.

iMediaShare надмина 300 000 сваляния през 2010 и по-рано тази година беше отличен като най-добър продукт в САЩ. Мобилното приложение на Бианор взе наградата на Long Island Software and Technology Network, измежду компании като Verizon, Motorola, Microsoft и IBM.

В допълнение към възможността за споделяне на мултимедийно съдържание от мобилния телефон, чакащата патент технология на Бианор позволява на потребителите да достъпват мултимедийното съдържание от социалните мрежи като Facebook, Flickr и Picasa директно от телевизорите си използвайки своите смартфони като медийни гейтуеи.

Коментар