НАП обяви хардуерен търг за над половин млн. лв.

Националната агенция за приходите обяви търг за доокомплектоване на хардуерната си инфраструктура с прогнозна стойност 550 хиляди лева.

Обществената поръчка включва доставка на сървъри за бази данни и приложения, шаси за блейд сървъри, сървърни шкафове, компоненти за разширение на споделено дисково пространство и компоненти за разширяване на дисково пространство.

Изпълнителят ще трябва също да осигури инсталация, интеграция, гаранционно обслужване и специализиран трансфер на знания за петима ИТ служители на НАП от сертифицирани от производителя специалисти, по одобрена програма за работа с устройствата, тяхното конфигуриране и поддръжка.

Срокът за получаване на оферти по търга изтича на 20 септември. Офертата трябва да бъде представена заедно с документ за внесена гаранция в размер на 5 500 лв.

Доставката следва да се извърши в срок до 40 дни след подписване на договор, а всички инсталации и настройки да приключат за не повече от 2 седмици след доставката. Основно място на изпълнение е сградата на ЦУ на НАП в София.

Участниците в търга трябва да предоставят заверено копие от годишния счетоводен баланс и отчета за приходите и разходите за последните 3 години с оборот мин 1 000 000 лв. (общо за последните три години).

Офертите ще бъдат отворени на 23 септември. При избора на изпълнител основен критерий ще бъде най-ниската цена.

Коментар