Ученици „шпиони” се хвалят във Facebook

Швеция е прекрасна страна, в която законите се спазват. Никой не лъже и всеки уважава другия, така както и самият той иска да бъде уважаван.

Две ученички от Стокхолм обаче се провинили пред учителите си по един притеснително технологичен начин. Момичетата искали да разберат какво се случва в учителската стая по време на конференция. И късметът временно им се усмихнал, тъй като намерили ключ за тази стая, съобщи CNET News.

Следващото, което направили, било леко неразумно. Отишли в местен магазин за джаджи и си купили подслушвателна техника, промъкнали се в учителската стая и поставили микрофоните.

После се приготвили да слушат учителите и може би да съберат малко сведения, които биха могли да подобрят училищното им положение. Не е ясно колко високо е било реномето им към този момент, но може и да е паднало след като според слуховете, едно от момичетата било толкова въодушевено от тази хитрина, че се похвалило за нея във Facebook.

Нали знаете какъв е краят, като си разкриеш душата във Facebook – изправят те пред съд. Така се случило и с тези ученички, които били осъдени за злоупотреба и „непристойно поведение” и платили глоба от 2000 крони (около $ 270) всяко.

Коментар