Еко активисти дават пример за „зелен” печат

Александра Кусто, внучка на Жак Кусто, основава организацията Blue Legacy през 2008 г., за да увлече отделни личности и цели общности в дейности по съхраняване и природосъобразно управление на водата.

Тази година Blue Legacy предприе експедиция в Северна Америка с идеята за съхраняване на водните ресурси на планетата. Една от спирките на eкспедицията Blue Planet е в Уилсънвил, щата Орегон, в местното представителство на Xerox.

ИТ корпорацията подкрепи изявата, като предостави мултифункционални устройства с твърдо мастило, които се използват в автобуса и централния офис на организацията във Вашингтон за управление на документи.

„Твърдото мастило на Xerox  е стъпка в правилната посока за по-зелен, по-природосъобразен печат”, каза Кусто. Технологията ще помогне на еко активистите да постигнат комуникационните си цели, намалявайки отпечатъка върху околната среда. Технологията без тонер касета създава по-малко отпадъци и намалява материалите за опаковане.

От Орегон обиколката продължава по своя маршрут и ще измине близо 24 000 км за 138 дни, от юли до ноември, с цел да привлече внимание върху важността на въпроса за водата и да образова гражданите относно начините, по-които може да се постигне промяна.

Коментар