Алое Ко вгради Business Intelligence в своята ERP система EnterpriseOne

Българската софтуерна компания Алое Ко вгради модул за бизнес анализи (Business Intelligence) в последната версия на своята система за управление на бизнеса от клас ERP – EnterpriseOne. Новият модул ще премахне необходимостта от употребата на скъпи външни приложения за бизнес изследвания, позволявайки на мениджърите мигновено да се ориентират в състоянието на бизнеса и да взимат адекватни и информирани решения. Новият модул ще е достъпен за клиентите на EnterpriseOne, версия 2.3 и за следващите версии.

Business Intelligence е една от най-бързо развиващите се области в сферата на бизнес софтуера и е изключително важна за оползотворяване на всички предимства от внедряването на ERP (Enterprise Resource Planning) системите от мениджърския екип на фирмата. Системите за бизнес анализ използват данните от ERP, CRM, счетоводните приложения и различни други софтуерни платформи, за да представят детайлни анализи за протичащите в компанията процеси. Те могат да дадат отговор на специфични въпроси, свързани с работата на конкретни екипи, отделни търговски обекти или пък с предпочитанията на потребителите в различни времеви периоди.

„Business Intelligence се превръща в бързо развиващ се подсегмент на бизнес софтуера и аз очаквам през следващите месеци търсенето на такива решения да се засили многократно. Все повече мениджъри виждат предимствата от това да получават необходимите анализи и извадки за развитието  на техния бизнес, при това по всяко време и посредством всякакво устройство. Решенията за бизнес анализ са гореща тенденция и ние сме готови да отговорим на търсенето с новия вграден BI модул на EnterpriseOne“ – заяви Иван Аржентински, управител на Алое Ко.

Новата функционалност е насочена предимно към средни и големи фирми, тъй като за микро и малки предприятия EnterpriseOne и досега предлага „Анализ в сечение“ – детайлен инструмент, който позволява анализ в бази данни с размер до около 10 GB. Новият обобщаващ инструмент се базира на Microsoft Analysis Services и няма горен лимит за капацитета на базата данни. Първоначалните тестове са направени с база данни от 250 GB и са постигнати отлични резултати – никоя агрегация не е отнела повече от 3 секунди за визуализиране на екран. Това означава, че на практика мениджърите могат да получават светкавични резултати, без да чакат дълго за различните сечения на данните, които са им необходими. В допълнение системата за сигурност на новия инструмент дава възможност за ограничаване на достъпа до данните по всички измерения.

Коментар