Редактори в БАН се отказаха от хонорари

Редакционната колегия на сп. "Доклади на БАН" се отказва от хонорарите за работата си, съобщи днес академията.

Спестените средства ще бъдат насочени към осигуряване на редовното отпечатване на списанието.

Решението е взето през декември и бе обявено в писмо до председателя на БАН, акад. Никола Съботинов, от главния редактор на сп. "Доклади на БАН" акад. Тодор Николов.

Членовете на колегията единодушно са решили да се откажат от хонорарите за работата си през 2011 г., за да могат да осигурят редовното отпечатване на списанието, уточниха от БАН. Уеб сайтът на списанието е на адрес: http://www.proceedings.bas.bg/

по темата: „Редактори в БАН се отказаха от хонорари”

добавете коментар...

  1. Амчи

    Ам чи, то всички родени в Африка знаят роден език английски (или френски).
    Ако някой знае бутонче с което Google превежда научни статии – да даде линк и всеки неграмотник ще разбере какво правят в БАН.
    За всеки любопитен – тук http://nauka.bg/ има текстове на български.

  2. Я

    За твое сведение навсякъде по света научни статии се публиковат на АНЛИЙСКИ. И интересно как разбра, че статиите са безполезни, след като не знаеш езика, на който са написани 🙂 А на всеки, който е тръгнал да хули тези хора му предлагам да си зададе въпроса дали е готов да се откаже от заплащане за труда си в името на нещо по-голямо.

  3. Kalpazan

    Мдаа, национална институция публикува информация която не е на български език. Още едно доказателство, че е крайно време БАН да се закрие.

  4. AKA-ДемИка

    вместо да се лишавате от премии, то по-добре да добавите едно бутонче за превод на на български на древния си сайт (http://www.proceedings.bas.bg/) и така всеки по-любопитен (лишен от привилегията да знае английски) ще може да ви прочете така или иначе безполезните статии….

Коментар