М-Тел подкрепя център за лечение на болни от детска церебрална парализа

Благодарение на допълнителната кампания на „М-Тел сбъдва мечти”, която се проведе в социалната мрежа Facebook, през 2011 година M-Тел ще изпълни общо 91 желания на свои клиенти и приятели. М-Тел ще отдели и допълнителна сума за подкрепата на център, който да осигури нова комплексна медико-социална услуга на деца с детска церебрална парализа (ДЦП).

Телекомът проведе допълнителната кампания в своята Facebook страница, за да добави още една мечта към вече избраните 88 от специално жури в края на февруари. Вместо една мечта обаче, компанията реши да подкрепи още три желания на свои приятели в социалната мрежа.

Трите допълнителни мечти са на деца, страдащи от детска церебрална парализа и бяха избрани на база най-голям потребителски вот.  В продължение на две седмици всеки един от близо 30 000 фенове на страницата на М-Тел в социалната мрежа имаше възможността да сподели своята мечта, която операторът да сбъдне.

Единственото условие беше мечтата да бъде на стойност до 8888 лева, да бъде реално изпълнима и да събере възможно най-много гласове от потребителите на социалната мрежа. Избраните три мечти се откроиха във вота на потребителите с най-много гласове и почти минимална разлика една от друга. Първият победител – Амелия бе избрана с 5003 гласа, Криско с 4971 и Снежи с 4070 гласа.

Продължението на „М-Тел сбъдва мечти” във Facebook беше изключително емоционално, тъй като повечето от мечтите бяха свързани със здравето на българина.

От споделените във фен страницата на М-Тел мечти най-много бяха свързани с деца с детска церебрална парализа. Затова М-Тел ще отдели за тях и допълнителна сума за подкрепата на център, който да осигури нова комплексна медико-социална услуга.

Проектът ще се организира с помощта на Фондация “Помощ за благотворителността в България” и ще привлече сериозна експертна и институционална подкрепа. С него компанията за пореден път доказва своята социална ангажираност и се надява да даде пример за качествена услуга за децата с ДЦП от различни възрасти, основана на оценка на техните индивидуални нужди от здравни грижи, социална подкрепа и обучителни потребности.

Коментар