Зелени технологии триумфират в спортен комплекс

Индия е на път да създаде уникален спортен комплекс, в който триумфират „зелените” технологии. Очаква се проектът да бъде завършен през 2012 година, съобщи GreenTech.bg.

Athletic Ripple Project e амбициозeн проект на Studio Symbiosis, целящ да интегрира най-съвременните „зелени” технологии в обща концепция. От птичи поглед комплексът прилича на гладко, прозрачно езеро с камъни на дъното, казват от компанията-проектант.


Спортният комплекс Studio Symbiosis се състои от обособени площадки за различни видове спорт, като в изпълнението му ще се приложат най-съвременни "зелени" технологии

Във всяка секция от комплекса са разположени площадки за различни видове спорт. Отделянето на вредни вещества е сведено до минимум – така например пешеходните алеи минават през средата на комплекса, а пътищата за автомобили опасват външния периметър.

Покривите на стадионите и другите съоръжения са постлани със слънчеви панели. Енергията от движението на пешеходците пък се преобразува от тротоари с вградени пиезоелектрични елементи.

Проектът Athletic Ripple Project стартира преди броени дни. Очаква се комплексът да бъде завършен напълно през 2012 година.

Коментар