HP залага на дизайн MUSE в новите си лаптопи

HP въвежда нов дизайн в лаптопите за потребителския сегмент. Философията MUSE – материали, употреба, сетивност и преживяване – е заложена в подобрените модели HP Mini 210 и HP Pavilion dm4.

Новите лаптопи обединяват набор от материали, които оформят релефните корпуси, и лесни за боравене елементи. Всичко това се предлага в комбинация с изящни елементи, осигуряващи сетивност и интуитивни функционалности за по-лесна употреба, съобщиха от компанията.

HP Mini 210 идва с технология Beats Audio и обновен дизайн, за да предложи забавление и продуктивност в движение. С тегло под 1,39 кг и дебелина по-малко 2,5 см, Mini 210 може да работи до 9,5 часа с едно зареждане на батерията.

Новият дизайн предлага опростeна визия с гладка долна част на корпуса. Продуктът се предлага в няколко атрактивни цвята.

Стилният лаптоп включва приложение HP QuickWeb 3.0, което увеличава продуктивността на потребителите, като осигурява връзка с интернет до няколко секунди след включване на „минито”. QuickWeb 3.0 разполага с уиджети и може да се синхронизира с отметките (bookmarks) на Windows. Потребителите могат да чатят с приятелите си в Skype, да генерират постове за Facebook и Twitter и да се информират за предстоящи ангажименти и събития от едно място.

Технологията Beats Audio, разработена в сътрудничество с Dr. Dre, позволява на слушателите да чуват музиката точно по начина, по който е изпълнена от артистите – така, както звучи в студиото, твърди HP.

Моделът HP Pavilion dm4 идва с технология HP CoolSense, която включва опростен потребителски интерфейс и използва подобрен хардуер и интелигентен софтуер за по-добро охлаждане на компютъра.

С тегло под 2,1 кг, dm4 впечатлява със своя HD LED BrightView монитор с диагонал от 14” и тъмнокафяв метален корпус. Усъвършенстваната CoolSense технология е налична и при високия клас ноутбук HP ENVY 14.

Технологията HP SimplePass с One-Time Password (универсална парола), която защитава личната информация и улеснява управлението на пароли, сега е налична при лаптопите Pavilion dm4, dv6 метал and dv7 метал. Тя на практика елиминира възможността потребителите да станат жертва на измама, като осигурява универсални пароли, изискващи пръстов отпечатък на потребителя. Универсалните пароли, които се генерират на всеки 60 секунди, гарантират безопасен достъп до уебсайтове с финансова информация, като eBay или PayPal.

Подобрената HP CoolSense технология, която отчита къде работите с устройството и автоматично прави съответните настройки, за да бъде избегнато прегряване, вече се предлага и на HP Pavilion dm4, HP ENVY 14 и ENVY 17.

Коментар