ДАИТС открива център за иновации с Майкрософт

На 12 февруари ще бъде открит Иновационен център към ДАИТС с помощта на Майкрософт, стана ясно от участието на българска делегация начело с Пламен Вачков на форум в Единбург, Шотландия.
Центърът ще има за цел да подобри оперативната съвместимост на информационните системи в държавата и защитата на националните информационни системи. Новината идва след среща на председателя на ДАИТС Пламен Вачков с шефове от Майкрософт, вкл. и с Бил Гейтс.
Допълнително е договорено включването на България в EUGA (European Union Grant Adviser) – програма за улесняване достъпа на малки и средни предприятия до европейски фондове.
Пламен Вачков представи опита на България в областта на информационните технологии по време на годишната среща на правителствените ръководители, организирана от Майкрософт в Единбург. В срещата на тема „Ангажиране на гражданите за посрещане на предизвикателствата на 21-ви век” участваха представители на най-високо ниво от Европа, отговарящи за информационните технологии.

по темата: „ДАИТС открива център за иновации с Майкрософт”

добавете коментар...

  1. Тодор

    Явно Майкрософт ще си пазаруват още държавни служители, на едро за по-евтино. Не че българските държавни служители са скъпи, я вижте Ники-то Василев и и бай ти Калчев как чинно хвърлиха десетки милиони долари за софтуер който не е необходим на държавната администрация без дори да се опитат да потърсят алтернатива!

    Нищо, идват избори!
    И тогава аз ще потърся алтернатива.

Коментар