Googe Docs предложи офлайн редактиране

Полезни нововъведения в работата с документи обяви Google на конференцията за разработчици по-рано тази седмица. Потребителите на услугата Google Docs ще могат да редактират документи в офлайн режим, т.е. без достъп до интернет.

Подобна функционалност може да се окаже полезна по време на командировка и в други ситуации, когато потребителят не винаги има устойчив достъп до интернет. Промените в документите се записват в локалния кеш и при свързване към интернет се качват в облака.

Ръководителят на проекта Google Docs Клей Бейвър показа нагледно действието на новата технология. След свързване на компютъра към интернет започва синхронизация  и документът в хранилището на Google Docs се обновява в съответствие с промените, направени офлайн.

Очевиден е стремежът на Google да наложи своята услуга за работа с документи и на корпоративния пазар, където Google Docs все още не е толкова популярен.

Коментари по темата: „Googe Docs предложи офлайн редактиране”

добавете коментар...

  1. Наблюдател

    Google и M$ – два монополиста, два подхода. На един от тях печалбите идват от доволните потребители, на другия – чрез извиването на ръцете им…

Коментар