Google спира поддръжката на IE8 през ноември

 
 
Google ще прекрати поддръжката на браузъра Internet Explorer 8 от 15 ноември т.г., става ясно от съобщение в блога на компанията. Причината е, че на 26 октомври излиза версия Internet Explorer 10, уточнява Google.

След 15 ноември потребителите на IE8, които искат да ползват услуги на Google, ще бъдат приканвани да обновят браузъра си. Прекратяването на поддръжката на IE8 е част от политиката на Google за адаптиране на нейните услуги за работа с последните две версии на популярните браузъри.

Очаква се да бъдат затруднени голям брой корпоративни потребители, които все още работят на платформа Windows XP и браузър Internet Explorer 8, тъй като официално най-популярната доскоро ОС не поддържа IE9 и IE10, коментира PC Advisor.
 

по темата: „Google спира поддръжката на IE8 през ноември”

добавете коментар...

  1. Petar

    До Admin.

    Нека да разграничим Windows XP и Internet Explorer. Все пак на XP може да се инсталира и друг браузър, така че извинението ти не върви. А пък ако толкова много се изисква IE (което ми се струва силно преувеличено) има си chrome frame. Пробелма тук, е че много хора ползват IE8 или дори IE7 и IE6, не защото им се налага, а заради някакви измислени (или непомислени) предразсъдъци.
    Сега малко от програмистка гледна точка (да, аз съм програмист, а не домашен юзер), защо не трябва да се ползват тези браузъри.
    1. Нямат поддръжки – отвори примерно google plus (с chrome или firefox) – виж добре, тази технология няма как да работи под IE8.
    2. Изключително бавни – тук като скорост не визирам зареждането на дадена страница, а по-скоро javascript engina и рендирането на тези браузери. Просто няма никаква база за сравнение с например firefox или chrome.
    3. Всеки модерен браузер трябва да може да се ъпдейтва към нови версии, а IE-тата не могат (сега се чува, че IE10 вече ще може, А ДАНО).
    Има и още, но това са най-важните. Хайде сега, всички да си изтеглят по един модерен браузер и да забравим за IE. Пък тези корпорацийки да си търсят сметка на Microsoft.

  2. D

    Админе, ти правиш ли разлика с Windows XP и браузър Internet Explorer за корпоративни клиенти и същия само, че за обикновени клиенти, щото аз не правя. Ако ще има проблеми ще има за всички, какви вътрешнофирмени програми, какви IE-и, какви 5 леа. Тука не става въпрос за ядрото на OS. Човека е много прав, че точно това е целта, да се раздвижи пазара, дори и като налагат други браузъри, различни от IE. "Прекратяването на поддръжката на IE8 е част от политиката на Google за адаптиране на нейните услуги за работа с последните две версии на популярните браузъри"

  3. Admin

    Миличък, прочете ли това: "Очаква се да бъдат затруднени голям брой корпоративни потребители, които все още работят на платформа Windows XP и браузър Internet Explorer 8"
    Явно не. Става въпрос за корпорации, които си работят перфектно с ХР и вътрешнофирмените им програми са писани за работа с ХР и IE. Ta тези клиенти ще имат проблеми, а не ти с разчупеното си мислене на домашен юзър…

  4. Usera

    Сигурно ще има много глупави хора, които ще си кажат ей сега трябва да си сменя целия Уиндоус и да купя новата 7-8. Има достатъчно добри и модерни други браузъри работещи още на WinXP.

Коментар