Арестуваха китайка „алчна” за iPhone

 
     
       
Полицията в Нашуа, Ню Хампшър арестува китайка, заради нейната агресия като купувач на iPhone. Магазинът на Apple в града допуска покупка само на два телефона от един човек, за да избегне спекулативни препродажби. 44-годишната жена с лош английски обаче не разбрала ограничението и упорито искала да се сдобие с още бройки от дефицитните устройства.  

Миналия петък китайката купила два смартфона, разказва CNET. Няколко дни по-късно, във вторник тази седмица, жената отново посетила магазина с намерението да купи още айфони за свои близки.

Скандалът започнал, когато търговците в Apple Store отказали да й продадат нов iPhone. Жената не разбрала защо й отказват и продължила да настоява за покупка. След неуспешните опити на персонала да изгони досадния клиент, управителят на магазина повикал полиция. 

Без да се церемонят, органите на реда първо взели телефона от жената, а след това се опитали да й отнемат и чантата, в която имало 16 хиляди долара, както се разбира по-късно. Китайката обаче оказала съпротива, като така принудила полицаите да я усмирят с електрошок и арестуват.
 
В интервю за телевизия WVCB-TV от полицията поясняват, че Apple предприема мерки срещу спекулата с нейни продукти извън страната и затова понякога се случват подобни инциденти. От самата компания все още няма коментар по случката, която през януари ще се гледа в съда.
 

по темата: „Арестуваха китайка „алчна” за iPhone”

добавете коментар...

  1. Бат Илия

    Ами то горе долу това са двата варианта. Като не ти изнася ще трябва да наблегнеш на диалектическият материализъм или каквото друго решиш и да си измислиш нова система дето ще е перфектна по всички параграфи.

  2. Аз

    Не държа на чисия социализъм но не държа и на прикрития по УСА модел!

  3. Бат Илия

    Аз, Ако държиш на чист и свят социализъм КъНъДъРъ е на разположение. Или Куба

  4. Аз

    Браво, капитализъм в действие. Преди известно време и тук разрешаваха да се купи определена бройка от нещо, но тогава беше тоталитаризъм и комунизъм. Маи и при демокрацията и капитализма си е същото, но там си е демократичен тоталитаризъм. Да ни е честито, народът е казал – от трън та на глог че по-висок!

Коментар