Фотокамера оцеля шест години в океана

Изгубена фотокамера се върна при своя собственик след шест години плаване в океана. Благодарение на специален защитен калъф устройството успява да измине хиляди километри и незнайно как се озовава на тайванския бряг.

През 2007 г. американката Линдзи Скейлан изгубва своя фотоапарат Canon PowerShot при нощно гмуркане. Сутринта тя се връща на същото място с надеждата, че апаратът може да е изхвърлен от вълните на брега, но надеждите й се оказват напразни. Линдзи се примирява с мисълта, че е загубила завинаги любимата си камера.

Но понякога стават чудеса. След 6-годишно плаване из океана Canon PowerShot отново е в ръцете на своя собственик, съобщава Hawaii News Now. Устройството било намерено от служител на авиокомпания China Airlines, който помолил сайта Hawaii News Now да публикува обява със снимки, намерени в картата памет на фотоапарата, която останала абсолютно невредима след океанското пътешествие.

Линдзи Скейлан откликнала на информацията след два дни. China Airlines дори предложила на американката билети, за да пристигне на място и лично да си вземе загубената преди шест години вещ.

Коментар