„Анонимните” набелязаха „петролните” държави

Анонимните планират кибер атака срещу 12 държави, свързани с петрола

Анонимните планират кибер атака срещу 12 държави, свързани с петрола

Известната хакерска организация „Анонимните” планира кибератака срещу правителствените сайтове на държави, които използват зависимостта на света от петрола, за да решават своите проблеми, нанасяйки вреди на цялата планета.

В списъка от цели на групата попадат САЩ, Великобритания, Русия, Израел, Китай, Канада, Италия, Франция, Германия, Кувейт, Катар и Саудитска Арабия. Операцията е известна към момента като OpPetrol, а предупреждението за нея бе направено на 20 юни с видеоклип в YouTube.

Посланието на „анонимните” (Anonymous) е, че те защитават честта и достойнството на хората от всички раси, националности и вероизповедания. Хакерите заявяват също, че не са терористи, а такива са другите, за които „анонимните” знаят повече от останалите.

Те, другите, отнемат ресурси на Земята, лъжат, разгарят войни и унищожават всичко, което е ценно за хората, се казва в изявлението. Как ще реагират правителствата на заплашените държави предстои да се види. Много от досегашните акции на „анонимните” успяха да разстроят, макар и временно, работата на публични и корпоративни сайтове.

Коментари по темата: „„Анонимните” набелязаха „петролните” държави”

добавете коментар...

  1. Saevar

    Saevar бягай да играеш бе, всезнайко.. Видял си ти, DoS атака.. Това ли даваха по телевизията ? 🙂 Заради тях, толкова сървъри паднаха, ЦРУ похарчи торба пари, за техника против тях и пак са уязвими, а ти обяснявай, какво ще направят и как го правят. Не си много умен, не ме кефиш

  2. maxobg

    това си е баш терор !!

  3. :)

    добре че операцията не е известна като ОПА ГАНГАМ СТАЙЛ :)))

  4. Saevar

    да де ама едно е да направиш DDos на няколко сървъра и друго си е на вси4ките тея горе изброени страни(освен ако не са стотици тея анонимни) щот аз освен DDos атаки друго не съм виждал от тея пехливани а и забравили са да споменат Норвегия и Дания и те вадят петрол и то доста …. ама карай… детска работа… наздраве 🙂

Коментар