Проучване: Богати, бели и образовани избират iPhone

Над половината американци са предпочели да си купят смартфон вместо обикновен телефон. При избора на платформа, предпочитанията зависят от образованието, приходите и цвета на кожата, установи проучване на The Pew Research Center.

Налице е отчетлива зависимост между доходите и предпочитания смартфон

Налице е отчетлива зависимост между доходите и притежаването на смартфон

Колкото по-богат и образован е американецът, толкова по-голяма е вероятността той да избере устройство от Apple. Оказва се, че над половината от анкетираните с годишни приходи над 150 хиляди долара ползват iPhone.

При намаляване на доходите, пада и процентът на предпочитащите Apple. 40% от американците с доходи от 75 до 150 хиляди долара годишно избират iPhone, а при тези с постъпления под 30 хиляди долара – само 13%.

С нарастване на приходите нараства и делът на притежателите на iPhone

С нарастване на приходите нараства и делът на притежателите на iPhone

За сравнение, при притежателите на Android устройства не се наблюдава подобна зависимост от доходите. Във всички категории предпочитанията към гугълската платформа са в пределите на 28-31% от анкетираните.

Подобно е и разпределението, в зависимост от образованието. Учениците с Android са над два пъти повече от тези с iOS. При висшистите обаче iPhone е предпочитан от 38% от анкетираните, срещу 29% за Android.

Проучването изследва и зависимостта между смартфона и расовата принадлежност. Белите и испаноговорящите използват в еднаква степен както iOS, така и Android устройства. 42% от афроамериканците харесват платформата на Google, срещу само 16% за iPhone.

Коментари по темата: „Проучване: Богати, бели и образовани избират iPhone”

добавете коментар...

  1. Някой си

    Вие си играйте с телефони, аз ще си играя с жените ви. За всички е по-добре …:)

  2. Иван

    До Пламен, в действителност колкото и шокиращо да звучи — най-много пари се печелят от бедните и прости хора – чрез мобилните оператори и фирмите за кредити на разсрочено изплащане крайната цена която ще платят е много по-голяма от тази която богатия човек ще плати.

    Нямам нищо против просто факт – така се печелят пари само когато има голям брой хора, които са финансово и умствено ограничени и на които се продават стоки и услуги не само на неизгодни цени, но и не много нужни.

    В заключение важно е бедните да купуват, защото богатите не могат да печелят пари и не могат да съществуват без голям брой бедняци.

  3. Пламен

    Ами който има пари си плаща

  4. Иван

    Какво се вълнувате целта на всякакви такива проучвания е да ви размътят и зомбират мозъците.

    Идеята, която искат да внушат е че ако не желаеш да имаш IPhone то ти не си нормален човек. Толкова много пари се сипят да има пропаганда за IPhone и да карат хората да дават много пари за един смартфон вместо да използват парите си за други по-смислени неща.

    За IPhone е подобно както преди е било забранено да си гей, после става препоръчително да си гей щото повечето успели и богати хора били такива и в бъдеще ще те задължават да си гей притежаващ скъп мулти функци смарт-гейски-фон.

  5. Цветелин

    А друг синоним на ПЕДЕРУГ ли е)???

  6. друг

    Цветелин е странно име за афроамериканец

  7. Poster

    Моля, който не е притежавал iphone, да не коментира статията, защото няма да е обективно мнение. Напълно съм съгласен със статията и проучването, при положение, че са минали през мен всички най-скъпи смартфони, така нарачените “флагмани” .

  8. Цветелин

    Боклукфон си купуват само снобите и малоумниците тип извади телефона на масата на барчето))). Андроид може мнооого повече чудесиики и имадооста по кадърни телефони от боклукфона! Последен напън на гнилите преди да отидат при Nokia!!

  9. друг

    Ти май си от афроамериканците

  10. Аз пак

    + Данните в изследването не са какво ХАРЕСВАТ хората, а какво вече ИМАТ.

    Както се казва: “Едно е искаш, друго е да можеш, а трето да си го купиш” 😉

  11. Аз

    Всъщност заглавието и показаната графиката сочат към съвсем различни чести на цитираното проучване.
    Графиката няма нищо общо със iPhone vs. Samsung темата

Коментар