IBM пуска Linux базиран корпоративен софтуер

IBM пуска Linux базиран корпоративен софтуер

Очаква се Lotus Notes 7.0.1 да засегне пряко Microsoft

11/07/2006
IBM
представи вчера нова версия на колаборационния софтуер Lotus Notes, разработен специално за Linux системи. Lotus Notes 7.0.1 ще се появи на пазара на 24 юли и ще бъде в основата на следващия ъпдейт, известен с кодовото название Hanover и очакван да излезе догодина.

Ранното пускане на пазара на Lotus Notes 7.0.1 се обяснява най-вече с огромния интерес на потребителите, особено в страни като Германия, Индия, Китай и Бразилия, коментират от IBM.

Новият софтуер, който ще работи с Linux, е алтернатива за компании, които са решили да не ползват Windows или Mac операционни системи. С предоставянето на версия Hanover догодина, се очаква да се покрие целия спектър от софтуерни задачи на една компания, съобщават от IBM.

Microsoft са пряко засегнати от действията на IBM, казват експерти. Една от главните причини за това е, че корпоративните клиенти ще могат безплатно да преминат към отворената операционна система Linux, като след това ще плащат такса за ползването на Lotus Notes, равна на тази, която плащат потребителите на Windows и Mac.

Коментар