Гласова технология Dragon Assistant влиза в компютрите

Dragon Assistant е изцяло обновен личен асистент за разговори, съвместим с популярни уебсайтове и приложения

Dragon Assistant е изцяло обновен личен асистент за разговори, съвместим с популярни уебсайтове и приложения

Ново поколение гласова технология Dragon Assistant навлиза в множество компютърни системи, съобщи Intel по време на изложението CES 2014 в Лас Вегас. Технологията на Nuance вече е налична в лаптопи на Acer, Dell, HP и Lenovo, както и в устройства от типа „всичко-в-едно” (AIO).

Очаква се също Asus и Toshiba да вградят асистента в своите системи. За първи път Dragon Assistant ще стане част и от таблетите, като пионер в това начинание е Lenovo, която скоро ще пусне на пазара продукт с подобни възможности.

Dragon Assistant е изцяло обновен личен асистент за разговори, който работи с популярни уебсайтове и приложения. Асистентът идва с избираеми лица и позволява продължителен диалог с Intel-базирани устройства.

С помощта на гласови команди хората ще могат да пуснат музика, да намерят отговори, да се свържат с приятели и да откриват информация – всичко това чрез използване на естествен език.

Dragon Assistant също е способен да проверява календара, да намира карти и упътвания, полети или да прави резервации в ресторант. Когато са извън мрежата, хората могат да контролират устройството си, да диктуват бележки и други действия, без интернет връзка.

Коментар