Kodak SP1, SPZ1 – издържат на вода, прах, удари и студ

Екшън камерите Kodak SPZ1 и SP1 издържат на въздействия като вода, прах, студ и удари

Екшън камерите Kodak SPZ1 и SP1 издържат на въздействия като вода, прах, студ и удари

JK Imaging – фирмата, която притежава лицензни права за бранда Kodak, планира по-забележимо присъствие на пазара за цифрови камери. Изложението CES 2014 в Лас Вегас беше чудесен повод за компанията да покаже нови устройства от линията Astro Zoom.

В допълнение, JK Imaging обяви две нови Smart Lens камери – моделите SL10 и SL25, с които Kodak става първият бранд, който ще конкурира серията камери Sony QX. Компанията представи на CES и две изключително здрави камери – SPZ1 и SP1, които издържат на вода, студ, прах и удари.

Моделът от начално ниво, SPZ1, идва с 14MP CMOS сензор, 3x оптичен зум, стабилизация на изображението и възможност за запис на 1080p Full HD видео. Екшън камерата SPZ1 се очаква на пазара тази пролет със стартова цена от $139.

В горния край на скалата е моделът Kodak SP1. Това е камера със 160-градусови, ултра-широкоъгълни лещи и вграден Wi-Fi модул, който позволява незабавен трансфер на направените снимки и видео  към съвместим смартфон или таблет. SP1 също ще излезе на пазара през пролетта със стартова цена от 229 долара.

Коментар