CES 2014: Alienware Steam Machinе променя РС гейминга

Alienware Steam Machine е резултат от четиригодишно сътрудничество между Alienware и Valve

Alienware Steam Machine е резултат от четиригодишно сътрудничество между Alienware и Valve

Пионерът в геймърските РС системи Alienware обяви на CES 2014 в Лас Вегас резултата от партньорството си с Valve – разработчик на най-голямата в света онлайн платформа за игри. Двете компании създадоха първата РС гейминг конзола Alienware Steam Machine.

Alienware проектира Steam Machine с идеята да пренесе PC гейминга в малък форм-фактор, с най-добрия баланс между размер, изпълнение и естетика. „С представянето на X51 преди близо 2 години, Alienware започна еволюцията в РС гейминг системите с малък форм-фактор, създадени за всяка жилищна среда”, коментира Франк Азор, съосновател и генерален мениджър на Alienware.

Valve и Alienware си сътрудничат от няколко години върху новата визия за гейминг конзола. Резултатът е Alienware Steam Machine – система, която комбинира улеснението на конзолата със свободата на PC-то. Освен това десктопът Alienware X51 също ще стане достъпен като Steam Machine, така че геймърите ще могат да избират форм-фактор, който отговаря най-добре на техните нужди.

Alienware Steam Machine и X51 Steam Machine се очакват на пазара в края на 2014 г., съобщиха разработчиците. Тогава ще бъдат анонсирани и конкретните цени на новите геймърски системи.

Коментар