Вграждат LED мигач в ръкавица за колело

От колоездачите се изисква единствено да укажат с ръка посоката, в която се готвят да завиват, а вечер трябва да имат предни и задни светлини. Но когато сигнализират на тъмно с ръка, кой ще ги види и как?

Вело-ръкавици с „мигачи” за колоездачи дават отговор на този въпрос, пише GreenTech.bg. Наречени Zackees, тези ръкавици имат вградени светодиоди и са разработени са от Зак Ворис и Мурат Озкан.

Ръкавиците са лесни и интуитивни за използване. В зависимост от това как колоездачът държи ръката си, мигачите могат да предупреждават насрещния трафик или пък потока от коли, който се движи зад гърба на велосипедиста, за неговите намерения да завива.

Zackees набра необходимите средства чрез кампания за обществено финансиране в портала Kickstarter. Двамата изобретатели си поставиха за цел да привлекат 35 000 долара, за да могат да пуснат в производство ръкавиците. Но в крайна сметка успяха да съберат двойно повече.

Ръкавиците ще бъдат направени от висококачествен текстил, с удобни кожени части за дланта, попивна вътрешна повърхност и дишаща текстура. Ще могат да се перат, ще имат ефикасни диоди и батерия, която издържа половин година при 4 минути на ден мигане.

Коментари по темата: „Вграждат LED мигач в ръкавица за колело”

добавете коментар...

  1. H5N1

    Браво! Сега остава да въведат дисциплина сред “колелистите”…

Коментар