Българска компютърна игра дебютира в Kickstarter

Единственото оръжие на играча срещу нападение от машини е неговият ховърборд
(екранна снимка: OVERRIDER)

Софийското студио за игри Дриймтек стартира днес публична кампания за финансиране в Kickstarter, придружена от демо версия, за своя екшън с ховърборд OVERRIDER. Разработчикът ще се бори за сумата от 40 000 евро в следващите 30 дни. 

OVERRIDER е насочена към хардкор играчи. Целта ни е да преплетем роуглайт жанра с игрите, базирани на движение, като съчетаем ролеви елементи от игри като Risk of Rain с аркадната природа на Sonic и Tony Hawk”, коментира Димитър Цапрев, креативен ръководител на Дриймтек.

Единственото оръжие на играча срещу нападение от машини е неговият ховърборд. Играчът влиза в обувките на Вихра, млад механик с приключенски дух и се отправя към руините на цивилизация, разрушена от алчност и страх. По пътя може да “смачка фасона” на роботите, да открие разнообразни джаджи и да придобие различни способности, променящи начина на игра.

Скоростта определя силата на атаката (екранна снимка: OVERRIDER)

В сърцето на OVERRIDER лежи удовлетворението от движение, пояснява разработчикът. Играчите ще трябва да се научат да карат, преди да могат да овладеят алтернативните пейзажи на пост апокалиптичната Земя. Скоростта определя силата на атаката. Със съчетанието между движение и екшън, OVERRIDER предлага преживяване, което държи играчите на ръба на стола.

Към момента демото предлага 22 способности (джаджи), 7 вражески роботи (роумъри) и 2 боса (стражи), което се равнява средно на 45 минути игрово време, а за играчите, които искат да отключат всичко – около час и половина.

Дриймтек има над 13 години опит в създаването на игри и инструменти за Unity. Първото заглавие на студиото, Lifeslide, беше пилотно заглавие в абонаментната услуга Apple Arcade през 2019 г. и по-късно в Steam, където е високо оценена.

OVERRIDER е второто заглавие на Дриймтек в жанра на игрите с движение и е значително по-амбициозно, като същевременно се отдалечава от мирната и спокойна природа на предшественика си.

Коментар